Запрошуємо всіх у середу на першу сесію Коцюбинської ради до Будинку культури

3

Першу сесію після виборів скликає ТВК. На цій першій сесії новообрана селищна голова та новообрані депутати офіційно вступають у свої повноваження. Саме в цей момент депутати попереднього скликання, якщо їх не переобрали знову, втрачають свої депутатські права та обов’язки.

Члени ТВК у селищі Коцюбинське запрошують всіх переможців перегонів та громаду до Будинку культури у середу, 4 листопада, на 18:00. Всі охочі можуть бути присутніми і побачити тих депутатів та селищного голову, яких обрали під час голосування і які повинні наступні кілька років працювати для громади.

Після введення голови та депутатів у їхні повноваження, новообрана селищна голова має розпочати сесію. Тоді вже наша роль, роль ТВК, втрачає свою силу, і нова влада обирає секретаря ради, голів профільних комісій та їхніх членів, а також членів виконкому.

Згодом рада має затвердити і регламент – один з найважливіших документів ради, який встановлює правила участі в сесійних засіданнях в тому числі й громади, а також правила підзвітності депутатів перед громадою.

Ми знаємо, що деяких депутатів виборці не могли знайти місяцями. Ми знаємо також, що одна з комісій ради не засідала роками. Ми також добре знаємо, що про підзвітність депутати ніколи не бажали говорити конкретно.

Після Революції Гідності громада та обрані нею політики мають зробити все, щоб  якість місцевого самоврядування змінилася на краще. Саме тому ми, як громадяни, які обрали нову владу, пропонуємо у подальшому збиратися на сесії саме у Будинку культури, аби кожен громадянин міг відвідати сесію, подивитися, як працює його депутат та голова, за що і як голосує, які питання вирішує, а також щоб кожен публічно міг дати депутатам доручення виборця, яке є, згідно з законом, обов’язковим до виконання, якщо воно, звісно, не суперечить чинному законодавству.

Хочеться нагадати новообраній владі, що закон передбачає механізм відкликання. І у селищі, як і у селі, згода партії для цього не потрібна. Кінцеве рішення – за ТВК.

Кожен коцюбинчанин має розуміти, що якість влади залежить не тільки від роботи депутатів, а від нашого бажання і вміння контролювати цю владу. Саме тому ТВК запрошує всіх на 18:00 у середу до Будинку культури. Для того, щоб влада була відповідальною, перш за все відповідальними мають бути виборці, яким депутати і підконтрольні, і підзвітні.

Без іменіАвторка: Людмила Степанівна, голова ТВК у селищі Коцюбинське

3 коментарі

  1. Дмитрий Бусько 4 Листопада 2015 at 00:27

    На сайте ЦВК до сих пор нема инфы хто тута победитель. Но вже раздачу слонов и подарков назачили. 🙂 Странно это.

    • Виктор Узерчук 5 Листопада 2015 at 21:25

      Главное, что она очень хочет поработать. Остальное – не интересно. А так – УРА!!!

      • Super-Rostik333 13 Листопада 2015 at 19:25

        Вельмишановні депутати нового скликання. Прохання мешканців селища внести на рогляд сесії пропозицію про виплату заробітної плати новій “СЛУЗІ НАРОДУ” в кінці терміну її перебування на посаді виходячи із рельно зроблених справ на користь міста. Ось всі і побачать, що це за людина. Все дуже просто.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539