Як Ірпінь коцюбинських АТОвців викинув з черги: війна за Біличанський ліс

0

Екс-регіонал Дмитро Христюк, який після поразки Нових облич на виборах до облради став заступником міського голови Ірпеня, зустрвця з АТОвцями Коцюбинського.

Тим, хто захищав Вітчизну й ризикував життям, екс-регіонал у четвер повідомив, що їх виключили і з квартирної і з земельної черги.

Через конфліктну ситуацію приїхав навіть заступник голова координаційної ради ветеранів АТО Приірпіння Антон Головенко та активісти.

Христюк пояснив ситуацію тим, що обіцяні земельні ділянки та квартири будуть виділятись в першу чергу мешканцям Ірпеня, які потрапили на фронт саме з міста, а люди, про яких йде мова, не мають Ірпінської реєстрації. На його думку, ці АТОвці просто мешкають на території військової частини в селищі Коцюбинське.

“Хочу нагадати панові Христюку, що коцюбинчани беруть участь у виборі голови міста Ірпінь. І якщо Ірпінь чинить таку сваволю з нашими АТОвцями, то громада дуже швидко зробить висновки. Більше того, кожен громадянин України має право написати заяву на землю хоч в Київ, хоч в Ірпінь, хоч в Харків. “Викинути з черги” людей, які написали заяви і захищали країну – означає викинути свою партію й себе з бюлетенів на наступних виборах. За такі рішення таких політиків може люструвати громада,” – наголошує селищна голова Коцюбинського Ольга Матюшина.

“Мені вже робили пропозицію й казали, що якщо я здам 1 000 га лісу на користь дерибанників, то у мене буде більшість в раді. Тобто всіх депутатів Коцюбинської селищної ради мені запропонували “купити” ціною лісу. Ніхто здавати інтересу громади не буде й депутати, навіть якщо вони представники “Нових облич” – не предмет для торгу. Я думаю, що і їм би не сподобалося, що на їхню волю і на волю їхніх виборців ніхто не зважає й все це робиться лише задля дерибану лісу,” – додає Матюшина.

Місцеві активісти твердять, що ця ситуація створена штучно й АТОвців просто хочуть використати, щоб створити в регіоні соціальну напругу і додери банити Біличанський ліс.

“Христюк абсолютно прозоро вів розмову, що всі питання треба ставити тепер до Матюшиної. Зауважте, коли був Садовський, АТОвцям такого не казали й заяви АТОвців направляли на Ірпінь, бо в селища немає землі. Екс-регіонал наголошував, що треба розширювати межі селища Коцюбинське. А це розширення, як всі ми знаємо вони лобіюють з 2008 року і в депутата Коцюбинської ради, а не в АТОвців у наслідок такого «розширення» стало мало не 100 ділянок в лісі. Це у той час, як наші АТОвці не можуть отримати бодай одну ділянку,” – розповідає, як тривали перемовини, активіст Євген Мельничук.

На думку Христюка, питання щодо виділення землі “зависає” ще й того що до меж Ірпінської міської ради не приєднанні 2000 гектарів землі та не визначені межі міста Києва та селища Коцюбинське. Далі перший застпник зазначив , що по факту Коцюбинське це самостійна територіальна одиниця в межах Ірпінської міської ради. Тому селищна влада, голова та депутати селищної ради, на думку Христюка, мали б більш активніше зайнятись питанням житлового облаштування учасників АТО.

З приводу таких думок до Дмитра Христюка виникли питання, чи не є така позиція втручання в роботу координаційної ради ветеранів АТО, яка згідно своїх статутних документів мала б самостійно визначати порядок черги на квартири та земельні ділянки?

Як бачимо, ще не збудовано обіцяні квартири та не визначено де розташована земля, яку будуть виділяти учасникам війни, а пристрасті щодо цього питання вирують чималі.

Громадський активіст Євген Мельничук зазначає, що міська влада Ірпеня по суті намагається розділити учасників АТО на “своїх” та “чужих”. На його думку, підняття питання збільшення меж міста за рахунок приєднання земель призведе лише до чергового захоплення земельних ділянок під забудову та вирубку лісу. А АТОвці будуть просто інструментом у цих дерибанах.

Без іменіАвтор: Зореслав Замойський, мешканець Ірпеня

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539