В Ірпені впав будівельний кран – загинула людина

1

Поряд із багатоповерховими новобудовами кран впав і зламав паркан мешканця приватного сектору по вулиці Мінеральній. На цій вулиці розташовані суд та приміщення поліції.

Самовидці твердять, що під час падіння він зруйнував і автомобільний кран.

Загиблим виявився чоловік 1979 року народження. Його тіло вилучають з-під бетонної плити. Цю інформацію повідомляють рятувальники.

Також постраждали два чоловіки 1981 і 1988 років народження. Їх ушпиталили з травмами різного ступеню важкості.

Безымянный

Ірпінським відділом поліції зареєстровано у ЄРДР кримінальне провадження за ст. 272 ч. 2 КК України.

“Земельна ділянка, містобудівні умови та обмеження, декларація про початок будівельних робіт оформлені на фізичну особу, мешканку міста Ірпеня. Згідно отриманих документів, будівництво 8‑поверхового 64-квартирного будинку віднесено до третьої категорії складності. У кримінальному провадженні допитано осіб, які причетні до  організації та проведення будівельних робіт. Встановлено, що всі роботи проводилися так званим «господарським чином», будь-яких договорів з суб’єктами господарювання, не укладалося,” – повідомляють “Громаду Приірпіння” в прокуратурі.

“Аналогічно, без оформлення договірних правовідносин, залучено фізичну особу – підприємця, зареєстрованого у м. Києві, який мав змонтувати та забезпечити функціонування баштового крану. Роботи проводилися із залученням осіб, які не мають відповідних кваліфікаційних навичок. За попередньою інформацією, падіння баштового крану відбулося через порушення технологічної карти його монтажу,” – йдеться в повідомленні правоохоронців.

Архітектор Ігор Юрчак повідомляє, що будівництво пов’язане із забудовником Ігорем Жовтаном.

Безымянный

На офіційному сайті Ірпінської міської ради значиться, що проти Нового року забудовнику Ігореві Жовтану надавали дозвіл на забудову по вулиці Чехова. Повний тезка Ігор Олександрович Жовтан був кандидатом до сусідньої Бучанської міськради від Нових облич. У офіційній інформації, поданій до ЦВК цей повний тека не фігурував як забудовник, а значився як головний лікар стоматологічної поліклініки “Посмішка”. За результатами виборів Жовтан став першим непрохідним кандидатом й так і не отримав мандат.

Нагадаємо, що це не перший випадок, коли через порушення правил безпеки в Приірпінні гине людина під час будівництва. Під час будівництва ЖК “Новатор” внаслідок недотримання норм техніки безпеки загинула людина. За інформацією ЗМІ, саме загибель людини під час будівництва призвела до звільнення Володимира Карплюка з посади заступника Бучанського міського голови з економічних питань, яке фактично було оформлене заднім числом. По суті, за вказаний випадок тоді ніхто не був покараний.

1 Comment

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539