Терор у Ірпені

0

Вчора, 29 лютого тітушки в Ірпені знову побили місцевого активіста Евгенія Мельничука. Сталося це так: почали рубати дерева на території табору “Дружба”, мешканці почали скликати активістів. Мельничук приїхав одним з перших. На нього одразу напали восьмеро тітушок, які захищають будівництво від активістів. Били на очах у поліцейського Власенка та інших його колег. Поліцейські просто спостерігали.

Мельничук виїхав із Криму (Севастополь) у березні 2014 після окупації із родиною (5 дітей) та оселився в Ірпені.

Це – система. Такі напади у Ірпені регулярні.

З початку цього року у Бучі та Ірпені на Київщині сталося 4 побиття громадських активістів, що боролися з вирубкою лісу, незаконною забудовою та іншими порушеннями. Постраждалі – Олександр Кулібабчук, Вадим Маштабей, Євген Мельничук та Віктор Бархоленко – мали конфлікти з Ірпінським міським головою Володимиром Карплюком через виділення землі у зелених зонах міста чи через проекти будівельної компанії дружини Карплюка.

Євген Мельничук

Віктор Бархоленко

Олександр Кулібабчук

Я неодноразово в межах депутатської діяльності спілкувався з активістами цього району, готував звернення. Звернусь і зараз. Але схоже, державні механізми не працюють.

Хатія Деканоїдзе у своїх приватних розмовах запевняла активістів, що міліцейських упирів з кривавим минулим вона точно повиганяє з поліції, не звертаючи на факт проходження ними атестації. Ось зараз буде слушна нагода.

А поки не з’явилася справжня поліція, можливо, варто у таких містах, як Ірпінь, відроджувати самооборону, збиратися на віче і обирати собі своїх очільників сил правопорядку? Бо якщо закон не виконується, якщо так звана поліція не захищає ні людей, ні природу, ні місто – то час відроджувати українське звичаєве право?

БезымянныйАвтор: Ігор Луценко, народний депутат для “УП”

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539