Рішення ВАСУ про скасування виборів – ганьба судової системи

0

Рішення ВАСУ про скасування постанови, що припинила повноваження селищної ради Коцюбинського, – ганьба судової системи.

Підставою для визнання Постанови ВР незаконною судді вважають те, що вона була прийнята одразу в цілому, не пройшовши процедуру другого читання. При тому, що такої вимоги нема в Регламенті. Колегія суддів посилається на 114 статтю Регламенту, в той час як порядок прийняття постанов Верховної Ради прописаний в зовсім іншій, 138-й статті. Там сказано, що проекти постанов приймаються з дотриманням процедури, передбаченої для розгляду законопроектів у першому читанні з прийняттям їх в цілому, “якщо Верховною Радою не прийнято іншого рішення”. Такого рішення парламент не приймав, отже, спроба суду вказати депутатам, які вони мають приймати рішення, – пряме втручання однієї гілки влади в роботу іншої.

Без імені

Далі – більше. Ще однією підставою для скасування Постанови суд назвав те, що вона була внесена в порядок денний “з голосу”.

Без імені

Це просто несамовита брехня, після якої ці судді повинні піти з професії з вовчим квитком. Ось посилання на порядок денний 14 квітня, де проект постанови 4383 стоїть після кадрових питань і законопроектів комітету з охорони здоров’я.

Без імені

Але на це судді не зважили. Натомість вони послалися на стенограму, в якій НІКОЛИ не озвучується порядок денний засідання.

Отже, маємо суддівське свавілля, яке потурає корупції в Приірпінні і розхитує ситуацію. Абсолютно очевидно те, що рішення ВАСУ є заангажованим і неправосудним. Скарга на колегію суддів буде відправлена негайно. Колегія суддів, що надала таке обгрунтувпння, – або не має відповідної кваліфікації, або піддалася корупційним впливам. Ось прізвища цих людей: Смокович М.І., Горбатюк С.А., Сорока М.О., Стрелець Т.Г., Чумаченко Т.А.

Звертаюсь до Президента України. Шановний Петро Олексійовичу! Ви приходили в парламент з проханням ухвалити судову реформу. Ми проголосували за це, бо розуміємо, наскільки важливі для людей справедливі суди. Але дії ось таких окремих персон паплюжать всі зусилля щодо змін в країні.

БезымянныйАвторка: Ольга Червакова, народна депутатка України

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539