Активісти Коцюбинського: “це не Червакова нас запрошувала на мітинги, а ми її”

0

Організатори віче в селищі Коцюбинському обурені заявою голови секретаріату партії “Нові обличчя” Юрія Денисенка, який стверджує, що, нібито, народна депутатка Ольга Червакова (БПП) роздає по 200 гривень за участь у мітингах. Вони вимагають спростування цієї інформації. Про це заявила активістка і журналістка Ірина Федорів:

“Я тричі організовувала віче у своєму різному селищі. Сотні людей приходять з власної волі, обговорюють важливі для нас питання. Ці люди самі скидаються грошима, аби надрукувати самвидав “Громада Коцюбинського” – це газета, яка сповіщає громаду про корупційні схеми в регіоні. Коли ці люди чують про те, що за участь в зборах громади їм платять гроші – вони обурюються. Як організатор зборів – я теж обурена. Так, на наші заходи ми публічно запрошували і Ольгу Червакову, і Ганну Гопко, і Остапа Єднака і інших нардепів. І вони приїздили, виступали. Був також голова Київської ОДА. Нікому й на думку не спало звинуватити когось із запрошених у тому, що нам за участь в акціях платять гроші, крім секретаря Ірпінської ради Денисенка,” – наголошує Ірина Федорів.

“Партія Нові обличчя усвідомлює, що громада разом із нардепами, які звертаються до Генпрокуратури щодо дерибанів лісу в регіоні, страшенно бояться, що зрештою буде результат, і за злочини доведеться відповідати. Вони бездоказово поширюють про простих мешканців селища недостовірну інформацію. Тепер взялися за народних депутатів, які на вимогу громади допомагають. Робиться все, щоб нікому вже не хотілося захищати інтереси громади, бо в результаті всіх облиють брудом з ніг до голови. Але я певна, що ми боротьбу з корупціонерами доведемо до логічного завершення,” – додає Федорів

Федорів також прокоментувала тези Денисенка щодо витрати “величезних коштів” на “найдорожчих рекламних носіях” в Києві, де міститься соціальна реклама акції “Коцюбинське, не продаємося!”:

“Ініціатором цієї акції була громада Коцюбинського. Її підтримав Комітет виборців України, це громадська організація, статутна діяльність якої полягає в протидії підкупу виборців і сприянні проведенні чесного волевиявлення” – сказала Федорів.

Безымянный

До цієї акції “Коцюбинське, не продаємося!” долучилася низка інших громадських організацій: рух ЧЕСНО, Опора, Центр протидії корупції та Transperancy International.

За її словами, всі рекламні носії надано безкоштовно, як передбачено законом, оскільки це соціальна реклама, що документально підтверджується відповідним висновком експертів.

Від імені громади Коцюбинського Федорів звернулася до засобів масової інформації з вимогою припинити тиражувати брехню, публікувати матеріали з ознаками “джинси” щодо процесів в Коцюбинському і депутата Червакрвої:

“Я сім років воюю за свою громаду. Тут б’ють активістів, нападають просто вночі, увірвашись через вікно. Крадуть камери спостереження. Серед білого дня орудують в під’їздах ножами, щоб викрасти в консьєржки тираж самвидаву. У цей час деякі Інтернет-ЗМІ замість того, щоб питати правоохоронні органи про те, що зроблено за рік для притягнення до відповідальності винних у побиттях активістів, тиражують бездоказові слова Денисенка, що учасникам акцій з боку громади Червакова платить гроші. Я організатор віче. Жодному з учасників віче чи акцій ми гроші не платимо. Я вже кілька останніх років чую, що за нами стоять забудовники. Доказів теж нема. Це громада разом зі мною, а не Карплюк чи Денисенко, домоглася статусу Нацпарку для Біличанського лісу. Всі еклоги знають, чого нам коштували 7 років боротьби”.

Нагадаємо, що Володимира Карплюка, який став міським головою Ірпеня, ЗМІ пов’язують із будівельним бізнесом. В його декларації фігурують десятки квартир. Саме він очолює партію “Нові обличчя”, депутати якої в Коцюбинській селищній раді вчинили переворот і усунули законно обрану селищну голову Ольгу Матюшину, яка вела з активістами боротьбу за збереження Біличанського лісу, з посади селищної голови. після цього депутати силою захопили адмінбудівлю. За даними фактами порушено три кримінальних провадження.

Екс-журналістка, депутат Ольга Червакова є одним з авторів прийнятої 14 квітня постанови ВР про розпуск Коцюбинської селищної ради “за дії, що суперечать Конституції України, законам України та протирічать інтересам територіальної громади”. Дана постанова зараз оскаржується в судах депутатами партії “Нові обличчя”.

Вибори депутатів Коцюбинської селищної ради відбудуться 17 липня.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539