Оксана Білозір заспівала організаторам ГКЧП

0

Є дуже прикрі враження від Дня Конституції.

Народна депутатка Оксана Білозір приєдналася до агітаційного заходу ГКЧПістів в Коцюбинському на відкритті парку. Вона співала на запрошення людей, які в силовий спосіб змістили з посади селищну голову Коцюбинського Ольгу Матюшину.

Позаду на сцені – напис “Нові обличчя” – це назва партії, яка ще кілька місяців тому була організатором перевороту в Коцюбинському. Після силового захоплення влади, по якому було порушено три кримінальні справи, Верховна Рада проголосувала за перевибори селищної ради, вони відбудуться 17 липня.

Будівництво парку, який допомогала відкривати пані Білозір своїм співом, відбувалося виключно з метою піару політсили “Нові обличчя” на виборах в Коцюбинському. В травні Ірпінь виділив, я так розумію, кілька мільйонів гривень на інфраструктурні проекти селища, в тому числі – на цей парк. На фінансування будівництв Ірпенем могли би претендувати Ворзель і Гостомель, але гроші дісталися лише Коцюбинському, бо там вибори. Роботи за бюджетний кошт проводилися в футболках з символікою партії “Нові обличчя” – пряме порушення законодавства.

Політичні партії неможна рекламувати коштом платників податків. На початку червня Нацполіція порушила кримінальну справу за статтею “зловживання владою”.

Поруч зі співачкою-нардепом на святкуванні – той, хто припустився такого зловживання, – перший заступник голови партії “Нові обличчя” і заступник мера Ірпеня екс-регіонал Дмитро Христюк (фото з соцмережі Facebook).

Його начальник, мер Ірпеня Володимир Карплюк, був ініціатором горезвісної реконструкції парка, і є фігурнїантом низки більш гучних кримінальних справ, наприклад, – щодо крадіжки 15 га земель лісового фонду. В рамках цієї справи прокуратура нещодавно провела обшуки в кабінеті мера.

Очевидно, що підспівувати таким людям – це майже те саме, що їздити на концерти в ДНР чи окупований Крим.

Зауважу, що селищна голова Коцюбинського організовувала офіційну частину святкування Дня Конституції, без партійної символіки і передвиборчого піару. Але їй в цьому не допоміг ані Ірпінь, ані Оксана Білозір. Довелося організовувати концерт силами активістів, зокрема завдяки Олені Вовченко.

Селищна голова Ольга Матюшина була висувпнкою БПП. Саме тому після її незаконного усунення парламентська фракція БПП стала ініціатором розпуску коцюбинських заколотників: першим автором постанови був Юрій Луценко. Депутати фракції допомогали селищу: на захист Ольги Матюшиної виступив Мустафа Найєм, до селища приїздили Марія Іонова, Ганна Гопко, Дмитро Білоцерковець, Руслан Сольвар, Ірина Суслова. Ольга Червакова зараз докладає всіх зусиль, аби допомогти активістам перемогти на виборах Коцюбинської селищної ради, її поливають брудом, а вона все одно нам не відмовляє й пише чергові запити й звернення до правоохоронців, щоб захистити наше конституційне право – вберегти від дерибану національне багатство – ліс. Оксана Білозір – теж член БПП, але замість допомоги вона завдає нищівного удару по всій роботі своїх колег – як це розуміти??

Минулого тижня в селищі провели виїзне засідання аникорупційного парламентського комітету.

“Я вчора розмовляла з пані Оксаною з цього приводу, – каже народна депутатка Червакова. – Вона або не розуміє, або удає, що не розуміє, що відбувається. Каже, що передавала привітання людям від Президента до Дня Конституції. Я не уявляю, щоб Петро Порошенко уповноважив пані Білозір передавати вітання організаторам ГКЧП і взагалі брати участь у шабаші заколотників. Звернулася до керівництва фракції з вимогою дати оцінку цій непересічній мистецькій поді.”

Пані Білозір, це ганьба. Чекаємо вашого візиту в в ДНР, адже там теж є люди, які хочуть почути привітання.

Авторка: Ірина Федорів журналістка, мешканка Коцюбинського для “Української правди”

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539