Гринів про рішення ВСУ: “Ми вчора отримали ще один законодавчий орган держави”

0

З парламентської трибуни голова фракції БПП Ігор Гринів розкритикував рішення Верхового Суду України про скасування постанови ВРУ, якою призначені вибори депутатів до Коцюбинської селищної ради.

“Ми здійснили необхідні кроки для того, щоб якісно фундаментально змінити цю реформу і виконати вимогу українців щодо відновлення справедливості, доступне правосуддя та чесний суд. Прецедент, створений вчора, коли Верховний суд України скасував постанову Верховної Ради про призначення виборів у Коцюбинському, є спробою реального опору судової системи Верховній Раді. Ми вчора отримали фактично ще один законодавчий орган держави. Недалекий той час, коли Верховний Суд скасує постанову про скасування повноважень Януковича або інші,” – зазначив з парламентської трибуни Гринів.

У кулуарах жваво обговорюють безпрецедентне рішення суду. Нардепи обіцяють навідатися у селище найближчим часом.

“До вас їхати вже треба не з рішеннями суду і не з розмовами. А брати в руки мечі і так робити, як джедаї,” – показує, як слід розганяти місцеву владу Володимир Парасюк, який поставив ультиматум на Майдані перед втечею Януковича з країни.

“Я обов’язково навідаюся до Вас,” – обіцяє Парасюк.

Активно підтримують право громади змінити владу ті нардепи, які були особисто на віче в селищі.

Без імені

У цей час під ВРУ коцюбинці провели акцію й вимагали проведення виборів.

Без імені

“Чубаров підійшов і спілкувався з нами. Сказав, що розуміє нашу проблему. Оксана Білозір не хотіла спершу брати газету, але Людмила Буток сказала їй, що ми з Коцюбинського і раз Білозір вміла виступати на користь Нових облич, то хай тепер ретельно вивчає політичну ситуацію в селищі. І тоді Білозір мовчки повернулася і взяла газету. Дехто з нардепів казав, що голосував за розпуск і далі нас підтримує, один з представників Народного фронту навіть залишив нам свій номер телефону,” – розповідає одна з учасниць акції.

Без імені

До активістів підійшла Олена Ледовских з народного фронту. Вона входить в комітет ВРУ з питань місцевого самоврядування і її голос під час засідання, коли ухвалювали постанову був вирішальним.

Без іменіТривалий час з активістами спілкувалася народна депутатка Ганна Гопко, яка приїздила, як і Єднак та інші депутати, на віче в Коцюбинське.

Без імені

Депутатам роздавали друкований бюлетень “Громада Приірпіння” – Мустафа Наєм з БПП та Ігор Луценко разом із Альоною Шкрум з “Батьківщини”.

Коцюбинець Андрій Скіпальський передав зверненя від громади та “Громаду Коцюбинського” особисто в руки Юлії Тимошенко.

Активісти наголосили представникам Батьківщини, що поява Юлії Тимошенко на відкритті в парку Ірпеня разом з Володимиром Карплюком наражає партію на репутаційні ризики не лише в регіоні, а й в масштабах країни, оскільки питання селища Коцюбинське та Приірпіння, на думку нардепів та активістів, вже давно підняте на загальнонаціональний масштаб.

Нагадаємо. екс-депутат Коцюбинської селищної ради Іван Лизун (зараз представник партії Нові обиччя), який голосував за відхилення протестів прокурора щодо повернення ділянок Біличанського лісу у власність держави і не потрапив до Ірпінської міської ради, подав до суду, аби скасувати постанову ВРУ про призначення перевиборів у селищну раду Коцюбинського, де члени партії Нові обличчя силовим методом захопили владу в селищі, усунувши законно обрану голову Ольгу Матюшину, яка згодом поновилася .

Ось список суддів Верховного Суду України, які входили до складу судової колегії: Олександр Терлецький (головуючий), Віктор Марінченко (секретар), Олександр Волоков, Михайло Гриців, Петро Панталієнко, Олександр Прокопенко, Ігор Самсін, Олег Кривенда.

У двох суддів була окрема думка щодо цієї справи.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539