АТОвці Бучі створили ветеранську організацію

0

У Бучі створена перша міська громадська організація ветеранів АТО.

До її лав вступили учасники війни на Донбасі.  З-поміж членів громадської організації – демобілізовані, ті що у відпустці та ті, що  продовжують боронити нашу державу у складі Збройних сил України, Нацгвардії та добровольцями.

Об’єднує нас розуміння того, що тут, вже вдома, треба триматися разом і всіляко підтримувати одне одного, допомагати сім’ям полеглих та пораненим побратимам. А найголовніше, що війна на сході країни ще не завершилась і ми як ніхто краще розуміємо, що без потужної підтримки громади, простих людей, тримали б наші війська оборону набагато ближче до Києва. Ваше піклування про нас не завершується і вдома. Стає дуже тепло на душі, коли відчуваєш вашу прихільність та турботу. Це дійсно надихає.

Бог милував і нам пощастило вижити на цій ніким не оголошеній і жахливій у своїй безпрецедентній недолугості і прямій зраді з боку власного командування війні. Бойні, яку наші любі керманичі продовжують другий рік “сором’язливо” називати АТО.

1

Ми багато чого не розказуємо, хіба що своїм, тим хто там був, хто це і так знає й розуміє. Ми живемо серед вас, ходимо на роботу, кохаємо своїх дружин, ростимо з ними діточок, воюємо за свої права з водіями маршруток, чиновниками, бюрократами, “ватою”. Та якщо треба ми знову так само легко і без примусу візьмемо до рук зброю і так само буденно станемо боронити Рідну землю. Ми є. Ми присягнули свого часу на вірність Народу України і свою вірність на ділі довели. І нам не подобається все те, що відбувається в країні, це не те що ми хотіли б залишити в спадок своїм дітям і за що нам було б не соромно перед пращурами, що свого часу без вагань віддавали за нас свої життя.

На зборах ми изначились з основними напрямками подальшої діяльності:

  1. Допомога фронту.
  2. Створення координаційного штабу з забезпечення потреб наших бійців на передовій та тих, хто прибуває в звільнення або в запас.
  3. Психологічна та інформаційна підтримка бійців та їхніх родин.
  4. Створення фонду взаємодопомоги організації, матеріальна допомога, сприяння з пошуком роботи, навчання, перекваліфікації.
  5. Участь у бізнес-проектах для звільнених в запас, переважно – з соціальною спрямованістю.
  6. Військово-патріотичне виховання дітей та молоді.
  7. Допомога у підтриманні правопорядку в рідному місті.
  8. Боротьба з проявами корупції.

Серед іншого –  участь в громадському житті та суспільно значущих подіях міста та країни в цілому.

Також на зборах було досягнуто згоди, що наша організація на теперішній час не підтримує будь-які політичні партії, течії чи рухи, але завжди готова стати поруч з представниками тих політсил, акції яких нам і громаді будуть близькі, потрібні та зрозумілі.

Ідея створення місцевої ветеранської організації назріла давно та своє втілення знайшла лише зараз.

Багато часу забрала паперова тяганина, організаційні питання, брак коштів, – так як існуємо ми на голому ентузіазмі та членських внесках самих бійців.

Принагідно хочу виразити свою вдячність людям, що допомагали і продовжують всіляко нам допомагати, нехай Бог їм віддячить!

Ми зараз перебуваємо на етапі створення та налагодження взаємодії з ветеранськими організаціями інших міст, районів, областей. Тож пропонуємо атовцям, що звільнилися в запас, приєднуватись до нас, так як тільки разом ми – сила!

Також будемо щиро вдячні за будь-яку допомогу: інформаційну, кадрову, фінансову, за  слушні поради чи пропозиції по суті.

Ми завжди відкриті до діалогу і налаштовані на конструктив. Заходьте до нас на сторінку – Бучанська міська організація ветеранів АТО або пишіть на електронну адресу: voyinsvitla@ukr.net або телефонуйте за номером 067 156 75 96.

Фінансово підтримати нас можна за цим рахунком – 26008053167200, МФО 321842, ЄДРПОУ 40345304, ПриватБанк,

Бучанська міська організація ветеранів АТО, або за номером картки цього ж рахунку   –  5169 3305 0943 9755.

Ми звітуємо за кожну гривню, перераховану нам. І нехай допоможе нам Бог! Слава Україні!!!

 

2Автор: Юрій Єрмолаєв, голова Бучанської міської організації ветеранів АТО

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539