Суд скасував постанову ВР, але вибори все одно будуть

0

Ми, громадські активісти, що йдуть на вибори селищної ради, звертаємось до мешканців Коцюбинського. Рішення суду, що скасував постанову Верховної Ради про розпуск депутатів Коцюбинського і призначення перевиборів, було прийнято виключно з метою ввести вас в оману стосовно виборчого процесу. Позивачами були самопроголошена голова КСР Юлія Главацька та екс-депутат від партії “Нові обличчя” Іван Лизун, який в попередніх каденціях голосував за розпаювання лісу. Вони кажуть вам, що виборів не буде, але це аж ніяк не відповідає дійсності! Бо суд скасував постанову Верховної Ради, але не виборчий процес.

В рішенні суддів є лише 2 пункти: визнати незаконною постанову та скасувати постанову. Однак, там нема ані слова про виборчий процес, який розпочався ще в квітні і триває досі.  ТВК і ДВК працюють, і припинення діяльності з їхнього брку зараз – це кримінальний злочин проти виборчих прав громадян.

Більше того, виборчий процес не може зупинити ніхто. Згідно ч.5 ст.11 Закону України “Про місцеві вибори”, “виборчий процес завершується через 15 днів після дня офіційного оприлюднення результатів місцевих виборів”. Або за рішенням суду. Але такого рішення суд не приймав. До справи не були злучені ані ЦВК, ані ТВК. А саме вони приймають постанову про зупинення виборчого процесу. До справи не був залучений навіть Кабмін, який виділяє кошти на проведення виборів. Це суб’єкти, які фігурують у постанові ВРУ. Очевидно, що судді знали про це.

Те, що вони зробили, мовою юристів називається “неповне рішення”. А простою мовою – судді спричинили до повного хаосу, який вигідний лише політичним лузерам, які не хочуть, щоб люди прийшли на вибори і проголосували, бо розуміють, що їх більше не оберуть. З цього приводу є роз’яснення Конституційного суду. В 2009 році аналогічна ситуація була в Тернополі, коли Верховна Рада призначила вибори, а потім скасувала. 10 червня 2009 року Конституційний Суд України Рішенням N 14-рп/2009 роз’яснив: “відміна виборів до органів місцевого самоврядування чи перенесення строків їх проведення з підстав, не передбачених законом, є порушенням виборчих прав громадян“.

Отже ніхто – ні ТВК, ні ЦВК, ні навіть Верховний Суд не візьмуть на себе відповідальність піти проти роз’яснення Конституційного суду.

Тому суд і не зупинив виборчий процес.

 

Чому “Нові обличчя” так бояться перевиборів до Коцюбинської селищної ради? Бо вони втратили підтримку навіть з-поміж своїх членів партії. Якщо восени 2015 року у них був кандидат на кожному з 26 округів Коцюбинського, то зараз вони спромоглися виставити лише 15 кандидатів. 5 з 17 депутатів від “Нових облич” відмовилися йти знову на вибори.

Ми хочемо, щоб ви знали: спроби зірвати виборчий процес – це кримінальний злочин. Ці люди переконують вас не йти на вибори, аби сфальсифікувати їх і в будь-що дорватися до влади. Не піддавайтеся на провокації! Вибори 17 липня будуть, і виборчий процес триватиме доти, доки його не скасує суд. Зараз суд скасував лише постанову Верховної Ради, а не вибори. Отже, нічого не змінилося. 17 липня – позачергові вибори депутатів Коцюбинської селищної ради!!! Всі на вибори! Не дамо вкрасти наші голоси.

БезымянныйАвтор: Євген Домбровський – мешканець селища Коцюбинське

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539