Мер Ірпеня отримав премій та надбавок понад 50% від зарплати

0

Міський голова Ірпеня Володимир Карплюк за неповні два роки роботи отримав премій та надбавок на загальну суму майже 60 тисяч гривень.

Нещодавно Громадський рух ЧЕСНО опублікував новину про довготривалі відпустки мера Ірпеня. За неповні два роки роботи він відпочивав аж 174 дні. У відповіді міськради було зазначено, що відпустки він брав “з метою забезпечення раціонального використання бюджетних коштів (економії)”.

Громадський рух ЧЕСНО вирішив пересвідчитися, чи справді мільйонер, який у декларації за 2013 рік зазначив 67 квартир, заощаджує бюджетні кошти. Якби це дійсно було так, то Карплюк навряд чи отримував би премії та надбавки.

В офіційній відповіді виконавчого комітету Ірпінської ради йдеться, що Карплюк протягом свого мерства від таких коштів не відмовлявся.

З’ясувалося, що за неповні два роки роботи його заробітна плата склала більше 117 тисяч гривень. При цьому за цей час сумарно він отримав понад 40 тисяч гривень премій та близько 20 тисяч надбавок, що становить понад 50% від загальної заробітної платні мера Ірпеня.

Тобто загалом, за неповні два роки перебування на посаді міського голови Карплюк отримав близько 200 тисяч гривень, при тому, що в попередній офіційній відповіді, де виправдовували таку велику кількість днів відпустки, йшлося про економію бюджетних коштів. Ймовірно, така позиція в офіційній відповіді була покликана хоч якось виправдати його часті відпустки, які тривали сумарно мало не півроку.

Нагадаємо, журналісти програми “Схеми” виявили, що у Карплюка після обранння міським головою Ірпеня був незадекларований бізнес у Польщі. Компанія займається за кордоном будівництвом. Українські ЗМІ пов’язували міського голову і раніше із будівельним бізнесом.

Рік тому Краплюк судився з Громадським рухом ЧЕСНО і намагався довести, що він не був під час виборів протеже Петра Мельника. Після того як Карплюк програв суд з’явилися світлини, де видно, що політик був на конференції Партії регіонів разом із Петром Мельником.

Tagged with:

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539