Як мою дитину побив власник незаконно встановленого гаражу

0

Хто знає, що потрібно робити, щоб знесли ці чортові гаражі?! Я живу у Подільському районі, по вулиці Порика, хоча й проводжу більшу частину свого часу в Коцюбинському на Меблевій, бо працюю тут. І тут в Коцюбинському, і там на Подолі є проблема з стихійними гаражами. Трапляється так, що ті, хто встановили гаражі без дозволів, можуть і поводитися аналогічно – незаконно.

Днями два п’яних виродка (один з них власник гаража біля мого будинку на Виноградарі) побили наших дітей! Я не перебільшую – саме побили. Один кричить, що бив за те, що діти залізли на дерево і рвали сливи, інший кричить, що діти бігали по гаражах. Чоловіки кричали, що вони ціле літо наших дітей сто разів попереджали. Не знаю кому вони говорили, але нашої родини ціле літо не було в Києві. А навіть якби 1000 разів попереджали, то це не привід піднімати руку на дітей. Ані своїх, ані чужих.

Моєму синові дісталося найбільше! Він в спортивному таборі отримав травму. У нього серйозне пошкодження зв’язок. Мали оперувати, але я вмовила іншим способом і вони на місяць його загіпсували. А потім буде видно. Дай Боже оперувати не доведеться. Ця тварина била мою дитину. Загіпсовану!

Безымянный

Це, щоб всі розуміли, як син виглядає без футболки, яка прикриває гіпс.

Безымянный

Власник гаража двома руками тягав за волосся так, що підняв над землею. Потім штовхнув в купу сміття зі склом і два рази вдарив ногою. Іншого хлопчика бив ногою.

1

Чоловіки почали кричати на дітей так, що я б злякалася. Всі діти від переляку стали зістрибувати з висоти бойлерної, а мій “загіпсований” природно злазив там, де нижче й виявився легкою здобиччю.

Коли я почала сваритися й казати, навіщо ви били загіпсовану дитину, він це назвав: “Ну, дав пинка”.

Я питаю:  “Ногою?”

Відповідає:  “Ну і що?”

Виявилося, що чоловік переживає більше за свій гараж, ніж за дітей, яких побив. У нього, як він каже, слабкий дах в гаражі і він його підпер колесом! Так от якщо впаде це саме колесо, та на його машину, то пошкодиться машина. Я йому кажу, так може краще гараж якось би оновити, щоб не переживати, що він у вас весь гнилий?

Безымянный

Як з’ясувалося живе цей чоловік на сусідній вулиці, а гараж стоїть біля наших будинків, не на його прибудинковій території. Гараж переносний, документів на нього нема та й, думаю, дозволу на його встановлення ніхто йому не давав.

Я розумію, що бігати по гаражах не можна!!! Це небеспечно! Але люди, виросло кілька поколінь, які по ним же і бігали. Деякі, що колись бігали, вже стали батьками цих дітей, які бігають зараз! Ось і наші підросли. І дівчатка і хлопчики! І не тільки з наших будинків. І підлітки і молодшого віку. Ці гаражі їм як медом намазали. Енергію ж дитячу треба кудись дівати, особливо на канікулах.

Але, коли власники гаражів смажать шашлики і напиваються просто під нашими будинками у своїх гаражах, ми ж не виходимо й не б’ємо їх ногами! І чому ці власники гаражів не прибирають навколо них – вони ж в жалюгідному аварійному стані і є місцем збіговиськ п’яниць, наркоманів та стихійного сміттєзвалища?

1

Хочу дізнатися, на якій підставі взагалі ці гаражі знаходяться в нашому дворі й чому благоустрій міста Києва нічого не робить, щоб їх ліквідувати, а на тому місці встановити спортивні тренажери для наших дітей?

Для того, аби мешканець сусіднього двору, який встановив у нас у дворі гараж не думав, що він може все й йому за це нічого не буде, я звернулася до правоохоронців. Зняла побої. Сподіваюся, що він буде покараний належним чином і його особу встановлять.

Якщо присудять якусь компенсацію, я обіцяю перерахувати її у фонд “Таблеточки”, який допомагає хворим діткам.

Окрім того, що я свідома мама, я ще й свідомий громадянин і розумію, що треба вирішувати не лише свої проблеми, а й проблеми громади. І навіть після притягнення винуватого чоловіка до відповідальності, проблема стихійних гаражів залишиться невирішеною у моєму дворі. А її теж не мають залишити без уваги. І цей випадок, який стався з моїм сином, він просто змушує зробити те, що треба було зробити давно.

Наш округ (№ 81) у Київраді представляють завдяки новій системі виборів одразу два депутати – Олексій Окопний (Солідарність) та Юрій Дідовець (Батьківщина). На мапі руху ЧЕСНО є їхні приймальні.

“Ознайомився з ситуацією, описаною в блозі і зв’язався з мешканкою-авторкою публікації. За інформацією, вкладеною в блозі, зробив депутатське звернення, щоби перевірити правовий статус гаражів. У разі відсутності документів на гараж, подаємо на демонтаж”, – заявляє депутат від “Батьківщини” у Київраді Юрій Дідовець.

За фактом побиття мого сина відкрите кримінальне провадження.

1

Сподіваюся, що інші громадяни теж зрозуміють, що проблему стихійних гаражів треба вирішувати до того, як станеться такий прикрий інцидент. Це не лише неестетично для населеного пункту, а й небезпечно. Бо за належний стан таких гаражів ніхто не відповідає.

БезымянныйАвторка: Тетяна Білоцька, власниця офісу в селищі Коцюбинське

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539