Як Даніш у Коцюбинському філармонію шукав

0

Під час сесії КСР депутати Нових облич ініціювали по пунктам розгляд бюджетного питання. Даніша дуже цікавило, де у селищі Коцюбинське є філармонія.

“Від Даніша постійно лунали питання на тему: а де ж у нас філармонія, якщо витрати на неї передбачені? Дивно, що з такою компетенцією він ще колись хотів бути селищним головою,” – зазначає депутат Микола Єременко.

 

Селищна голова Ольга Матюшина роз’яснила, чому у Даніша виникли запитання і що їй довелося йому роз’яснювати:

“У бюджетному проекті рішення фігурувало виділення коштів на культурні заходи. Це має загальну уніфіковану назву в державному класифікаторі – “Філармонії, музичні колективи і ансамблі та інші мистецькі заклади”. Тобто держава для цього має таке формулювання. Це питання не до Матюшиної чи планово-економічного відділу. Якщо хтось із цим не згоден – то до державних органів нехай звертається і ініціює зміни, а не шукає філармонію в селищі”.

Тамара Ткаченко, головний бухгалтер селищної ради, підходила особисто, аби роз’яснити під час перерви це питання депутату. Коли повернулася на місце – дивувалася з того, який низький рівень знань вона побачила, і була шокована.

“Минула каденція депутатів не хотіла, на жаль вчитися. Не відвідувала тренінгів. Я щиро запрошую всіх до нас в раду, якщо є якісь питання – приходьте, роз’яснемо. Ми для цього тут є. Перед громадою депутатський корпус має показувати, що він компетентний і обізнаний,” – наголошує Матюшина.

Після сесійного засідання з’являється пост медіаконсультанта Сандея Аделаджі Петра Шербини, який є заступником голови у партії Нові обличчя. Він на сесії не був, але, ймовірно, писав цей пост із слів своїх однопартійців. Щербина твердить, що Сергій Даніш нібито розказував Селищній голові зокрема про те, що треба було готувати належним чином бланки для поіменного голосування. І запостив ось таке фото.

Без імені

Очевидці, це ті хто, на відміну від Щербини, були на сесії, а не просто готував пости у ФБ, добре знають, що бланки для поіменного голосування були. Більше того, Нові обличчя відмовлялися поіменно голосувати за питання виділення коштів на фінансування виборів. Бланки для поіменного голосування роздавав на підпис депутатам Анатолій Столяр на прохання голови.

На фото, як твердять очевидці, Сергій Даніш нічого не пояснює голові, а навпаки допитується в селищної голови Ольги Матюшиної, що ж це за “філармонія”, на яку заплановані видатки.

“Ну скільки ще пан Щербина буде перекручувати факти,” – дивується депутатка Наталія Пилипенко, яка має бюджетні компетенції.

Нагадаємо, що на дебатах Сергій Даніш, коли балотувався на селищного голову Коцюбинського, наголошував на тому, що він є кандидатом юридичних наук.

Tagged with:

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539