Виставка #25сестернезалежності: ляльки-мотанки у Коцюбинському

0

До Дня селища у Коцюбинському відкрилася виставка ляльок-мотанок сестер Катриченко. Сестри Катриченки Наталія та Тетяна вивчають вишивку кожної області. До 25 Дня незалежності сестри відкрили виставку у музеї Гетьманства.

“Ми знаємо про селище Коцюбинське дуже давно. Кілька років тому ми зробили мотанку активістам селища. Вона зеленого кольору і символізує боротьбу коцюбинців за збереження Біличанського лісу. До Дня селища на прохання активістів ми вирішили зробити експозицію в селищі. Кожна лялька – це уособлення 24 областей України та Автономної Республіки Крим. Ось ця – лялька з вишивкою, яка притаманна Київській області.

Безымянный

Лялька, яка подарована кілька років тому активістам, теж виставлена у селищній раді,” – розповідає Наталія Катриченко.

“Ми бажаємо Коцюбинському міцної громади, самобутності та досягнення нових вершин. Якщо у старожилів є автентична стара вишивка, яку вишивали в селищі, ми залюбки ознайомимося із зразками,” – додає Катриченко.

Експозицію готували Людмила Демечнко, Олена Сокотюк, Людмила Мирончук, Леся Петрик-Єльникова та інші активісти.

Безымянный

Стіни прикрасила вишиванка, в якій свекор Демченко, коцюбинець, одружувався.

“Виставка, яка у нас відкрилася до Дня селища, триватиме до 11 вересня. Після цього виставку повезуть за кордон.  Дуже прошу школу та ліцей привести сюди за узгодженим попередньо графіком учнів. Дитсадки також можуть привести старші групи на екскурсію. Для того, щоб побачити таку красу не треба їхати кудись далеко. Вона поруч. Сьогодні у нас в раді розписувалася молода пара. Наречений і наречена фотографувалися в “Коцюбинській світлиці”. Приходьте самі та приводьте дітей,” – каже селищна голова Ольга Матюшина.

Безымянный

Нагадаємо, що святкування Дня селища відбудеться 4 вересня. О 10:00 відбудеться урочиста частина поблизу Будинку культури, на якій буде присутній правнук українського письменника Михайла Коцюбинського, на честь якого перейменоване селище. Ігор Коцюбинський везе у подарунок шкільній бібліотеці книжки. Пообіді народні гуляння з конкурсами та призами відбудуться поблизу озера.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539