Чи отримують кошти з бюджету садочки Приірпіння?

0

Багато батьків впевненні, що  ремонти і закупівля всього необхідного для садочків має здійснюватися лише за кошти  батьків. Бо з бюджету нічого не виділяється на утримання дошкільних закладів.

У дитячих групах садочків формуються батьківські комітети, що, на жаль, вирішують не лише організаційні питання.

У батьків завжди є список якихось потреб для групи і завжди відбувається збір коштів на туалетний папір, миючі засоби, тарілки, рушничка і так далі. І кожен дорослий думає, невже ми погані батьки, що не виділимо дитині трохи коштів з родинного бюджету для комфорту в переповненій групі?

Наразі, рбільшість батьків навіть не цікавиться питанням забезпечення садків, вони тягнуть все самі.

Ось приклад списку планових закупівель в групі садочку.

1

Ще в червні, коли від Громадської ради при виконавчому комітеті Ірпінської міськради  був проведений круглий стіл “Про стан справ у дошкільних навчальних закладах освіти регіону 2016 року”, управління освіти і науки повідомило, що в цьому році кожен садочок отримає фінансування в залежності від потреб і відповідно до кількості дітей в дошкільних закладах Ірпеня.

Отже, я як член Громадської ради подала запит стосовно виділених коштів на  цей рік для підготовки дошкільних навчальних закладів міста.

З’ясувалося, що з бюджету Ірпеня було виділено близько 300 тисяч гривень на наступні дошкільні навчальні заклади Ірпеня, Ворзеля, Гостомеля та Коцюбнського:

“Лісова Пісня” – ДНЗ 1, “Веснянка” ДНЗ 2, “Сонечко” ДНЗ 3, “Казка” ДНЗ 4, “Віночок” ДНЗ 5, “Радість” ДНЗ 6, “Бджілка” ДНЗ 7; смт. Ворзель: “Ластівка” ДНЗ 9, “Берізка” ДНЗ 11; смт. Коцюбинське: “Світлячок” ДНЗ 24, “Ластівка”;  смт. Гостомель: “Первоцвіт”, “Веселка” ДНЗ 17.

1

Будь ласка, батьки, будьте зацікавленими. Друкуйте таблицю, запитуйте у ваших завідувачів, що і куди було витрачено. Також, наголошую, якщо в садочку є проблеми, не спішіть одразу збирати кошти, спочатку зверніться до завідуювачки і до спеціалістів з управління освіти і науки в письмовому вигляді. І не кажіть, що нічого з цього не вийде, бо на своєму прикладі можу сказати, що в групу, куди ходила  моя дитина і де діти спали по 2 на ліжку, за бюджетні кошти після моєї публікації все ж таки купили необхідні ліжка.

До речі, після оприлюднення даної таблиці в мережі Facebook, деякі батьки запевнили, що розмір списків на купівлю не зменшився… дивно!

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539