Табір "Зоркий" в Ірпені планують забудувати висотками

0

19 вересня приватне підприємтсво “Деметра Філ” викроїло з території ірпінського піонерського табору “Зоркий” ділянку в півгектара для ТОВ “СКІФТ”. Хочуть будувати багатоповерхівки. Це вулиця Пушкінська, 64/68. Про це нам стало відомо від забудовників.

Незважаючи на неодноразові звернення громадян прилеглої території до прокуратур всіх рівнів, Кабміну, профільніх міністерств та мерії Ірпіня з проханням зберегти зелену зону, забудовники таки збираються знищити залишки лісу.

Про навантаження на мережі водо та електропостачання годі говорити. Вода в Ірпені вже непридатна до вжитку через забруднення. На прилеглій вулиці Лермонтова відсутня навіть каналізація.

1

Генпрокуратура ще в липні  дала письмове розпорядження “вжити заходів реагування представницького характеру на захист інтересів держави для повернення спірної землі”.

Але забудовники не зупинилися. Ми вирішили розповісти про свавілля забудовників новопризначеному прокурору Київської області Дмитру Чібісову.

12 липня обласний прокурор завірив громаду, що справа по поверненню в державну власність піонерського табору “Зоркий” буде передана до суду.

1

Також місцева прокуратура відкрила кимінальне провадження  щодо підробки підписів посадовими особами Ірпеня. Але до суду з клопотанням про арешт спірної ділянки та заборони діяльності досі ніхто не поспішає.

Окрім того, на звернення прокуратури до сільсько-господарської інспекці, надійшла відповідь, що на землях табору будівництво заборонене.

1Складається враження, що всі змовилися – нехай рубають ліс, а ми побачимо реакцію суспільства та преси. І тоді на веселій картинці порубаного лісу будуть розказувати високопосадовці, які кари нашлють на забудовників. Та буде пізно..

Воістину – “а Васька слушаєт да єст”. Складається враження, що в державі головний – забудовник. Тому, треба дати йому стільки заробити, щоб вистачило на переховування по Іспаніях та інших зарубіжжях. А ми його тим часом наче будемо шукати.

У цих людей немає нічого святого.

ТОВ “СКІФТ”, яке буде вести будівництво  багатоповерхівок на рекреаційних землях піонерського табору “Зоркий” маловідоме й зареєстроване кілька місяців тому – у липні.

За цією ще маловідомою фірмою стоїть один із засновників фірми “ДОМІРА”, Рожманов Іван.

1

“ДОМІРА” відома забудовою таких житлових комплексів в Ірпені – “Мюнхаузен”, “Талісман 1” та “Талісман 2”.

1

Індульгенцію вони одержують, прикриваючися воїнами АТО, яким видадуть квартири в своїх будинках, але насправді вони разом з тими ж АТОвцями знищують державу із середини.

Цікаво, що рекламуючи свої комплекси, вони цинічно пишуть, що люди житимуть в курортній зоні:

“Комплекс расположен в санаторно-курортной зоне Ирпеня. Исторически так сложилось, что именно в этой части города строились санатории, пионерские лагеря. Это во многом было обусловлено тем, что этот район и прилегающий к нему лесной масив (более 3000 га) являются своеобразными “зелеными легкими” города”.

Цинізму забудовників немає меж.

Цікова дізнатися, що вони напишуть про знищену територію рекреаційного призначення  табору “Зоркий”?

Наші активісти в розпачі й вже не знають до кого звертатися за допомогою.

“Прокуратура не змінилася! Відчай!!! Нічого не працює на закон та справедливість! Ірпінь – це якийсь полігон для відпрацювання злочинних схем. Вони не бояться нікого, мабуть, через те, що всі в цій схемі по дерибану та нищенню останніх ресурсів. ГПУ лише піариться, дає обіцянки і ніхто ні за що не відповідає. Обласна та місцева прокуратура не хочуть працювати. Вже півроку громада кричить про знищення табору “Зоркий”, до прокуратури передані всі докази незаконних оборуток під час приватизації та прийняття рішень про забудову. Ділки під головуванням ірпінської влади пруть не зважаючи ні на що. 50 соток з 3,5 га території табору віддаються під забудову через договір суперфіцію – передання прави на користування та забудову. ПРОКУРАТУРА БЕЗДІЄ! Останні ліси Ірпеня, його рекреаційні зони на наших очах зникають назавжди”, – пише активістка Ольга Тішина у соцмережі.

“Відмова або небажання окремих прокурорів місцевої прокуратури здійснювати заходи прокурорського реагування нами буде розцінена як злочинна бездіяльність в інтересах забудовників ПП “ДеметраФіл” та ТОВ Скіфт”, – додає Тішина.

Громада Ірпеня, зокрема вулиць Пушкінська, Чехова, Лєрмонтова звертається до Ірпінського міського голови з вимагою хоча б один раз відмовити забудовнику у видачі містобудівних умов та обмежень і відправити його до суду!
Хоча б один раз просимо владу стати на бік громади!
Ми звернулася за коментарем щодо подальшої долі табору “Зоркий” до прокуратури Київської області. Чекаємо на відповідь.
1Автор: Микола Дзюба, мешканець Ірпеня, голова координаційного штабу з захисту табору “Зоркий”

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539