Федорук користується послугами Інтернет-тролінгу Росії?

0

Представники бучанської влади користуються послугами Інтернет-тролів за гроші. Про це повідомил користувачі соцмережі facebook.

Вони надіслали повідомлення  “Громаді Приірпіння” про те, що на одному з сайтів країни агресора просять за гроші “топити” пост журналстки Олени Жежери про вирубку лісу в Бучі:

“Ваш пост про вирубку спеціально топлять, ось скрін з біржі для фрілансерів:  “Писати коментарі про те, що в пості йдеться про вирубку лісу, а в коментах пише про те що вирубували дуб. Читайте написані коменти вище, щоб розуміти ситуацію. Топимо пост. Автор повинен бути з укр аккаунтом. Фото, які розміщені – пишіть, що “де видно, що це саме ця вулиця …”. ”

“Добре Ви їх зачепили, все правильно робите!” – додає один з читачів сайту.

В оголошенні на сайті також ідеться про те, що у бажаючих заробити є 25 хвилин для “виконання проекту”:

“На цей час для вас буде зарезервована оплата. Ви не можете приступати до роботи одночасно над декількома проектами”.

2

Також на сайті значаться мінімальні вимоги до аккаунтів – у них має бути 400 друзів.

Окрім того, існує премодерація:

“Коментар відправляйте тільки на перевірку. Після того як замовник одобрить коментар, вам прийде повідомленняпро необхідність додати коментар на сайт, після чого буде переведена оплата. Додавати коментар на сайт замовника до схвалення ЗАБОРОНЕНО!”

“Топити” Інтернет-тролі мали ось цей пост про вирубку лісу в Бучі по вулиці Яснополянській:

Юрій Луценко Olga Chervakova Mariya Ionova Ірина Суслова поки Федорук прикриває свої злочини, перекриваючи трасу та блокуючи суди, в Бучі знову почалася вирубка лісу! Зараз рубають по вулиці Яснополянській! Там, куди місцеві мешканці неодноразово викликали поліцію й прокуратуру!!! Але місцева влада нікого не боїться! Що ж це за країнка в нас така??”

1

 

На фото видно як обрізалися дуби на Яснополянській.

1

 

Бучанці, які не один рік виступають на захист лісу, переконані, що після такого “кронування” дерева гинуть.

“Зловмисники після приїзду прокуратури та поліції почали відбріхуватись що вони “кронують” дерева хоча жодних дозвільних документів чи ліцензій вони не мали. А взагалі це добре відома схема позбутися небажаних дерев на вкраденій у держави ділянці. Дерево починають зрізувати частинами згори й після такого “кронування” воно гине тому, що дуб не може жити без вершка й бокових гілок. Тому, не маніпулюйте будь ласка свідомістю людей!”, – говорить бучанка Тетяна Литвиненко.

Про незаконну вирубку в Бучі  розповіли нардепи від фракції БПП Марія Іонова, Ольга Червакова та Наталія Новак,, виступаючи 19 жовтня на брифінгу в Парламенті.

Зазначимо, що земельна ділянка в межах земель державного лісового фонду на Яснополянській в Бучі була виділена Бучанської радою після Ухвали Вищого спецсуду про незаконність переведення лісу Бучі під громадську та житлову забудову, яка вступила в силу.

1

Рішення про виділення було підписане секретарем міськради екс-регіоналом Василем Олексюком, якого разом з Бучанським міським головою екс-регіоналом Анатолієм Федоруком Генпрокуратура підозрює у розкраданні державної власності.

Активісти почали встановлювати “Інтернет-заробітчан” по коментарях.

Наприклад, дехто Антон Кісєльов справно виконував усі інструкції замовника.

1

Краще всіх з роботою впоралася Ольга Макаренко. Вона активно коментувала, що інформація про вирубку лісу в Бучі – це фейк.

1

Коментарі Макаренко одразу ж вподобали Валерія Лисенко – донька голови осередку партії “Нові обличчя” в Бучі, яка разом зі своїм батьком-однопартійцем невдало балотувалася на виборах до Бучанської ради. Костянтин Кожуховський – власник ділянок в лісовій зоні Бучі та Ігор Мостовий, який підтримував Федорука на мітингах під судами та ГПУ.

1

Ось рівень коментарів, які з всокою ймовірністю схвалювали робоиодавці.

1

На своїй сторінці в соцмережі Макаренко поширює пости секретаря Бучанської ради, якого відсторонили від посади й присудили домашній арешт з браслетом.

1

“Свободівець” Олексій Семененко вирішив перевірити чи справді на сторінці розміщене фото відповідає імені.

З’ясувалося, що справжнє ім’я жінки на фото – Шевцова Ольга. Вона керівник Тюменського відділення партії “Єдина Росія” і аж ніяк не Ольга Макаренко.

1

Підзаробити коментарями чи то допомогти “топити пост” вирішив і опальний Олексюк. Він також почав писати під постом Жежери. І також про ліс.

1

На це Жежера відповіла, що проблемою знищення лісів на Вінничині міг би зайнятися кум Федорука мер Ірпеня Володимир Карплюк, який родом з Вінничини.

Нагадаємо, що вже була атака ботів на журналістів Олену Жежеру та Ірину Федорів перед виборами 2015 року.

Тоді політики регіону були переконані, що журналісти підуть в депутати.

3

Зазначимо, що сайт “Громади Приірпіння” неодноразово піддавався хакерським атакам, які одночасно організовувалися в різних країнах світу.

Аналіз DDOS-атак був проведений компанією Deflekt, яка надала захист “Громаді Приірпіння” та технічну підтримку у зв’зку з тим, що “Громада Приірпіння” публічно викриває злочинні дії влади та корупційні схеми.

Без імені2

Редакційна пошта “Громади Приірпіння” неодноразово піддавалася фішинговим атакам, метою яких було вивідання паролю від електронної пошти.

Компанія GOOGLЕ посилила захист пошти редакції, оскільки “Громада Приірпіння” виконує суспільно-важливу функцію й інформує громаду про корупційні дії влади.

І  Deflekt, і GOOGLЕ допомагають редакції на безкоштовній основі.

 

Tagged with:

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539