У Микуличах на хабарі затримали голову села від “Нових облич”

0

На хабарі затримали голову села Микуличі Петра Перевозника. Про спецоперацію в Бородянському районі повідомляють у Національній поліції.

Перевозник вимагав 14 тисяч доларів США за виділення земельної ділянки, яка повинна надаватися цій категорії населення безкоштовно. Гроші отримував через посередників.

“Він одержав від переселенця з Донеччини  14 тисяч доларів США хабара (364 тисячі гривень у національному еквіваленті). Гроші отримував через посередників. За вказану суму голова сільради погодився виділити переселенцю земельну ділянку, яка відповідно до чинного законодавства надається безкоштовно”, – говорять у Нацполіції.

1

Відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст. 368 ККУ “Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою)”. У рамках цього провадження перевіряється причетність посадовця до вчинення аналогічних правопорушень.

1

Сільський голова Микулич в раду прийшов як кандидат від партії “Нові обличчя”.

Депутат облради Ігор Домбрвоський цікавляться, чи ділився хабарями Перевозник з очільником партії “Нові обличчя” Ірпінським міським головою Володимиром Карплюком.

1

Перевознику загрожує ув’язнення на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що нещодавно підозру вручили депутату Бучанської ради Василеві Олексюку, який на виборах 2015 року очолював список “Нових облич” та меру-самовисуванцю екс-регіоналу Анатолію Федоруку. Олексюка відсторонили з посади, а Федоруку обрали міру запобіжного заходу нічний домашній арешт. Що стосується відсторонення від посади Федорука, то це питання суд розгляне 25 жовтня.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539