За підозрою у шахрайстві судять селищного голову Гостомеля

0

В Ірпінському суді почала слухатися справа по суті за фактом шахрайства. Це правопорушення інкримінують  Гостомельському селищному голові Юрію Прилипку.

Засідання перенесли у зв’язку з відводом колегії суддів, за клопотанням прокурора Сергія Кочетова, який представляв обвинувачення.

“Справа в тому, що напередодні засідання, 20 жовтня, на сесії Гостомельської ради було довідведення землі повному тезці судді Ірпінського суду, який головував на засіданні, Валерію Яковичу Линнику. Враховуючи те, що головував Линник, а ще одним суддею в колегії був давній знайомий Прилипка суддя Дмитро Чернов, з яким вони разом з Прилипком були причетні до заволодіння майном в Криму на користь Прилипка, можна припустити, що рішення могло бути не на користь правосуддя”, – розповідає про суд депутат Гостомельської ради Юрій Марчук.

1

“Прокурор мотивував відвід тим, що колегія судей у цьому складі розглядала обвинувальний акт по факту шахрайства Прилипка й не прийняла його до розгляду”, – додає Марчук.

Після оголошення про відвід, судді вийшли в нарадчу кімнату й ухвалили задовольнити клопотання прокурора. Нарада тривала близько години.

“Думаю, Прилипко був переконаний, що його виправдають. Спочатку він навіть посміхався. Але щось пішло не так й під кінець засідання йому було не до сміху. До слова, ми не побачили під судом підтримки Прилипка, як це було в його колеги – мера сусідньої Бучі Анатолія Федорука. Також на захист Прилипка не співали бабусі й ніхто не перекривав трасу”, – говорить Марчук.

Примітно, що адвокатом Прилипка був депутат Бучанської ради від партії “Батьківщина” Ігор Козак.

Присутні на засіданні активісти були вражені тим, що Козак під час наради судей без перешкод до них заходив.

Про те, коли відбудеться засідання сторін не повідомили. “Громада Приірпіння” інформуватиме читачів про подальший перебіг справи.

 

 

 

Tagged with:

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539