В Ірпені вирубали ділянку лісу впритул до парку "Центральний"

0

На території нещодавно відкритого парку “Центральний” в Ірпені встановлюють будевільний паркан. Забудовники – наближена до мера Ірпеня Володимира Карплюка фірма “Орлан-Інвест”.

Про це “Громаді Приірпіння” повідомив мешканець Ірпеня Іван Гончарук.

“Сьогодні зранку поряд з парком “Центральним” робітники почали встановлювати будівельний паркан. Щоб їхній роботі ніхто не заважав, приїхали молодики спортивної зовнішності. Мешканці Ірпеня намагалися дізнатися, що буде будуватися, але їм ніхто не відповів”, – розповідає активіст.

1

На будівництві була помічена машина будівельної фірми “Орлан-інвест”, яка незаконно будує на Єсєніна.

1

Активісти також повідомили, що ділянка поряд з парком, розміром 1,5 га, передана в оренду ТОВ БГМ, до якого причетний екс-депутат Ірпінської ради від партії “Батьківщина” Валерій Пєший.

“В 2015 обласна прокуратура подала до суду про незаконність рішення Ірпінської міської ради про скасування договору оренди. Прийняття рішення відкладено до остаточного вирішення суду про 1450 га (ця ділянка є частиною лісового фонду). 17 червня 2016 року ДАБІ видала дозвіл на проведенняя підготовчих робіт ТОВ “Орлан-інвест”. Яким чином “Орлан” отримав дозвіл? На підставі договору між БГМ та Орланом про спільну діяльність, який був укладений того ж дня, 17 червня! Договір є папірцем, тому що він не зареєєстрований у нотаріуса, не зареєєстрований в реєстрі майнових прав, в податковій”, – переконаний Гончарук.

Ось ця земельна ділянка на кадастровій карті.

1

Тип власності цієї землі – державна власність.
Поки новина готувалася до другу, забудовники зрізали всі дерева на цій земельній ділянці.

1

Нагадаємо, кілька місяців тому, на відкриття парку “Центрального” до Ірпеня приїздила нардеп та голова партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко.

 

Tagged with:

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539