Карплюк передає “привіт” прокурору Чібісову, або як діє децентралізація в Приірпінні

0

На сайті “Громада Приірпіння” з’явилось повідомлення прокурора Київської області Дмитра Чібісова під заголовком “Ірпінська дача: прокуратура в касації відстоює інтереси громади.  

Цитата: “Прокуратура Київської області наголошує на тому,що землі лісової дачі не можна віддавати під забудову та змінювати їхнє цільове призначення”.

Як відреагував “наляканий кримінальними перспективами” Ірпніській міській голова Володимир Карплюк на цю заяву? Відповідь проста та однозначна. Карплюк через свого “подільника” та керівника ТОВ «Орлан-Інвест-груп» Антон Мирончука в оригінальній формі передав “привіт” Генеральному прокурору Юрію Луценку, який веде боротьбу з дерибанниками лісу у Приірпінні, та керівнику обласної прокуратури Дмитру Чібісову. Ось його відповідь.

bez-imeni

Це вже не перше “привітання” правоохоронним органам від знахабнілого керівника та його ОЗУ. Як бачимо,  Карплюк та його “армія” в черговий раз поставили «на місце» всю виконавчу владу в державі та її правоохоронну систему.

Громада в черговий раз кричить: “Карплюк створив на місці організоване злочинне угрупування і  для нього закони не писані, місцева поліція не захищає мешканців, а захищає злочинців”.

Правоохоронці на папері пишуть одне, а коли потрібно застосувати прокуратурі закон, кажуть, що їм повноважень не вистачає.

Далі історія та докази як керівництво міста (після децентралізації) через органи виконавчої влади на місцях узурпували владу.

31 липня 2012 року  КП “Ірпіньжитлоінвестбуд” звернулося до Ірпінської міської ради з листом про надання дозволу про відведення ділянки розміром 1,5 га для будівництва багатоквартирних будинків з правом передачі в суборенду за рахунок земель, переданих в оренду ТОВ «Київський науково-клінічний медичний центр». Через місяць Ірпінська рада надала дозвіл КП “Ірпіньжитлоінвестбуд” на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 1,5 га за адресою м.Ірпінь, вул. Чехова, 27 в орендне користування під багатоповерхове житлове будівництво.

У той же рік затвердили проект землеустрою вказаної ділянки  та прйиняли рішення про надання КП “Ірпіньжитлоінвестбуд” дозволу на передачу в суборенду ПП “Білдгрупменеджмент”  під багатоповерхове будівництво в м. Ірпінь, вул. Чехова, 27.  

Для об’єктивності повідомляємо, що тільки після звернення активістів  до прокуратури, в грудні 2015 року заступник прокурора Київської області Ігор Грабець направив до господарського суду позовну заяву. Справа на даний час зупинена до вирішення суду про незаконне відчудження 1450 га лісових земель.  

Але найцікавіше відбувається далі, і це потребує окремої уваги та правової оцінки.

17 червня 2016 року ДАБІ реєструє декларацію про початок підготовчих робіт для будівництва багатоповерхового будинку по вул. Чехова, 27. Але декларацію подає і реєструє на свою користь ТОВ «Орлан- Інвест-груп».

Саме цей суб’єкт формально (але незаконно) отримує право на початок підготовчих робіт.

Діючи на упередження заявляємо, що договір про спільну діяльність не надає такого права.

bez-imeni

Тому, уважно читаємо Постанову КМУ № 466 від 13.04.2011 року “Деякі питання виконання підготовчих і будівельних робіт”.

Пункт 4. Підготовчі роботи можуть виконуватися замовником після отримання документа, що посвідчує право власності чи користування земельною ділянкою, або договору суперфіцію.

Активістам знадобилось лише 15 хвилин (це важливо для прокуратури та поліції) щоб перевірити,  чи зареєстровано право власності чи користування земельною ділянкою, або договір суперфіцію на ТОВ “Орлан-Інвест-груп”.

Заплативши 20 грн.!!! (для правоохоронних органів це безкоштовно) громада отримала інформаційну довідку з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна щодо об’єкта нерухомого майна.

bez-imeni

Але, ні права власності, ні права користування (як і права на забудову – суперфіцій) в реєстрі у ТОВ “Орлан Інвест” не має.

Виникає перше питання. Яким чином ТОВ “Орлан-Інвест-груп” зареєструвало декларацію і отримало право на підготовчі роботи? Після передачі повноважень щодо реєстрації дозвільних документів виконавчому органу Ірпінської міської влади керівництву виконавчого комітету ІМР достатньо зателефонувати в інспекцію ДАБК Ірпінської міської ради, і будь-який дозвіл буде отриманий лояльним до місцевої влади «замовником». Так воно і сталося. На лист громадян до ДАБІ м. Ірпінь щодо незаконності надання дозволу на проведення підготовчих робіт отримано формальну відписку, в якій єдиним порушенням визначено відсутність інформаційного стенду! Обгрунтовані, доведені докази незаконності користування ділянкою “Орлан-інвестом” просто проігноровані!

bez-imeni

Питання друге. Яким чином і на підставі яких документів державний реєстратор Попова Олександра Валеріївна, (Реєстраційна служба Ірпінського міського управління юстиції Київської області, Київська обл.)  змінила право власності вказавши – ПРИВАТНА? Можна припустити, що після передачі повноважень щодо реєстрації до центру адміністративних послуг, керівництву виконкому ІМР достатньо зателефонувати підлеглим, і будь-яка реєстрація буде здійснена в інтересах  потрібних для місцевої влади осіб.

Питання третє. Чому  при реєстрації декларації дата 23.12.2015 року, а в Інформації Державного земельного кадастру про право власності та речові права на земельну ділянку дата реєстрації 16.12.2015 року? Відповідь очевидна. Змова, корупція, беззаконня!

bez-imeni

І четверте питання. Хто і який закон України дозволив ТОВ “Орлан- Інвест-груп” (а саме його працівники та “журналісти-тітушки” були помічені на місці злочину) здійснювати знесення зелених насаджень. Посилаємось знову на Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності та Постанову КМУ №466.

Виконання підготовчих робіт, у тому числі з винесення інженерних мереж та видалення зелених насаджень, може здійснюватися на підставі зареєстрованої декларації про початок виконання будівельних робіт чи дозволу на виконання будівельних робіт (далі – дозвіл).

Але серед зареєстрованих ДАБІ дозвільних документів саме декларації про початок виконання будівельних робіт немає!

Дивує позиція правоохоронних органів, які не вміють або не хочуть вчити законодавство та застосовувати його до правопорушників.

Уявляєте, представники прокуратури не впевнені, що зрізані дерева є лісовим фондом.

bez-imeni

Тоді радимо почитати рішення  апеляційного суду, який підтвердив, що землі ЛІСОВОГО фонду виведені з державного володіння незаконно, і лише через погану роботу прокуратури, що пропустила (мабуть, не випадково) строк давності, сьогодні поки не вдалося відновити справедливість.

Все ж сподіваємось, що це нарешті відбудеться. А поки мародери бачать, що їх ніхто не чіпає, грабують, ріжуть, пиляють, знищуючи найдорожче – вікові ліси Приірпіння.  Вже готується  початок будівництва на сусідній ділянці, що лишилася від  території, відведеної під будівництво медичного центру. Знищення загрожує ще 406 віковим деревам, які були обстежені та пронумеровані громадою. Вже встановлюються ворота, вже зухвало повалені дерева для організації під’їздних шляхів вглиб лісу.

Під надійним прикриттям Ірпінської влади незаконне будівництво по вул. Чехова 27 розпочалося і ведеться шаленими темпами. Заливають фундамент – все у відповідності до відпрацьованої “Орлан-інвестом” на незаконній ділянці по вул. Єсеніна схеми, коли мародерів не зупиняє навіть рішення суду та арешт, накладений на ділянку!

Ми вимагаємо від прокуратури негайно відреагувати на ці порушення.

bez-imeniАвторка: Анна Мельниченко, мешканка Ірпеня

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539