Забудова заплави річки Ірпінь… to be continued…

0

Порядок денний сесії Ірпінської міської ради на 22 грудня оприлюднено за 10 днів до початку сесії.

Для каденції мера Ірпеня Володимира Карплюка це велика рідкість.

Й неймовірно приємним сюрпризом у цьому порядку денному став пункт 49, де, також чи не вперше,  вказали кадастровий номер території, на яку розпочнуть розробляти детальний план забудови земельної ділянки.

І поки від радості від дотримання закону радою наверталися сльози на очі,  публічна кадастрова карта показала розміщення ділянки  за цим номером.

1Цільове призначення земельної ділянки, площею майже 70 соток, – для ведення особистого селянського господарства.

1

Ділянка під забудову – видовжена вздовж залізничної колії по вулиці Підгірна, де були людські городи. До того ж – там розміщені меліоративні канали. Як і що можна будувати на меліоративних каналах поруч із залізничними валами, невідомо. Водні атракціони чи що?

Візуально, ця територія починається від “старої закинутої заправки” і закінчується біля залізничного мосту. Видно городи, видно меліоративні рівчаки.

1

Як відомо, біля цієї земельної ділянки ведеться реконструкція об’їздної дороги, яку в народі називають “під мостом”. Ця дорога розвантажує залізничний переїзд.

Багато містян, вистоюючи по півгодини в черзі на залізничному переїзді, радіють, що робиться  об’їздна дорога. Вони готові терпіти тимчасові незручності, бо вірять, що це для них старається місцеве влада. Але, шановні, розплющіть нарешті очі.

Заплава річки Ірпінь буде повністю забудована і об’їздна дорога робиться не для нинішнього місцевого населення, а для нових житлових комплексів.

Чи думає хтось з представників влади Ірпеня, що буде з екосистемою  заплави, з самою річкою Ірпінь та з тими новими  будівлями на цих територія? Лишається  лише чекати і здогадуватися, але навряд чи буде нам “щастя”.

Очевидно одне – все, що робиться сьогодні в місті Ірпінь – це реклама для майбутніх інвесторів будівництва.

З цієї ділянки почнеться відверте та масове переведення земель сільськогосподарського призначення заплави під забудову.

1Авторка: Ірина Онищук, мешканка Ірпеня

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539