Чому комунальному підприємству Коцюбинського потрібна нова техніка

0

Житлово-комунальне господарство (ЖКГ)-найважливіша система життєзабезпечення та безпеки населення.

Комунальне господарство-сукупність підприємств, служб і господарств по обслуговуванню населення міст, селищ і сіл. Основа мета ЖКГ – забезпечення населення водою, теплом, електроенергією, вивезенням сміття, підтриманням в належному стані дорожньої інфраструктури (доріг, тротуарів, зупинок громадського транспорту).

Житлово-комунальні послуги завжди були та є досить проблемною сферою взаємодії держави та громадянина. Напевно, в кожного хоча б раз у житті траплялися випадки, коли ці послуги надавалися не в повному об’ємі, неякісно, або не надавалися взагалі. Відсутність опалення чи гарячого водопостачання, зламані ліфти, невивезене сміття, не прибраний сніг на дорогах, тротуарах та прибудинкових територій – це ті реалії, з якими хтось стикається час від часу, а для когось це вже, на жаль, стало певною нормою життя. На жаль мешканці смт Коцюбинське не є вийнятком в даній ситуації.

Спробуємо розібратись чому таке сталось? Чому УЖКГ “Біличі” не може своєчасно вивезти сміття, чому не якісно вичищені від снігу дороги, тротуари та прибудинкові території, чому є проблема з викачкою вигрібних ям та каналізаційних колодязів та коли забивається каналізаційна магістраль.

Коли постало питання закупівлі спецтехніки, то я особисто як член комісії попросив час для вивчення питання й направив звернення до нового керівництва УЖКГ “Біличі”, щоб дізнатися до засідання бюджетної сесії ситуацію зі спецтехнікою.

Ось відповідь.

А ось додаток з детальною інформацією, зокроема і про рік випуску машин.

З даної таблиці можна зробити висновок,  що більшість техніки (була виготовлена в 80-х роках минулого століття),  потребує ремонту, або давно вже вичерпала свій ресурс по експлуатації, а автопарк не оновлювався більше 15 років.

Безымянный

Тобто, будь-яка керуюча компанія не маючи в руках інструменту (спецтехніки) не може виконувати і надавати якісно послуги.

Результат пошуку зображень за запитом "звіт про роботу УЖКГ Біличі"

Ми знаємо, що в комунального підприємства накопичилися мільйонні борги. Тому саме комунальне підприємство не в змозі вирішити це питання. Цілком логічно для депутатів, які представляють інтереси громади, розглянути можливість закупівлі транспорту за бюджетні гроші.

Звісно в період скрутного економічного становища задовольнити потребу на 100% миттєво вирішити вкрай важко, але починати з чогось необхідно. Тим більше, що на кінець року у нас залишилося, як повідомила селищна голова майже 7 мільйонів неосвоєних коштів у нашому бюджеті.

Тому дане питання було розглянуте комісією з питань торгівлі, промисловості, транспорту, зв’язку, побутового обслуговування, благоустрою та житлово-комунального господарства. Вивчивши питання технічного стану спецтехніки, якою виконується робота для надання послуг населенню, комісія одноголосно прийняла рішення, що в першу чергу необхідно закупити машину для вивозу сміття (сміттєвоз), та трактор з навісним обладнанням який зміг би чистити від снігу тротуари та прибудинкові території.

Звернення щодо  врахування в бюджеті смт. Коцюбинське на 2017 рік витрат (3 000 000) на придбання техніки для обслуговування та утримання території та доріг селища і вивезення сміття, було подано, але, на жаль, проігноровано.

Автор: Олекснадр Ковальчук – депутат Коцюбинської селищної ради

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539