Київська облрада: “Опоблок” невиправно кнопкодавить

0

Кнопкодави облради ледь не дозволили надати в оренду без конкурсу майновий комплекс в центрі Києва. Ціна питання – 1 га землі та автопарк. Двічі забракло всього одного голосу. Щоб завадити руху ЧЕСНО ловити кнопкодавів, керівництво облради встановило в проході за депутатами “місця для поцілунків”.

Депутат облради від “Опоблоку” Валерій Ксьонзенко​ двічі прокнопкодавив за Юрія Чередніченка, коли той вийшов, залишивши в слоті свою картку.

Перший раз депутат-опоблоківець кнопкодавив під час голосування за прийняття звернення від облради. Це зафіксував журналіст Громадського руху ЧЕСНО.

Ось відеодоказ.

 

За 49 – відповідне звернення прийнято. Шановні колеги, все, ми вичерпали всі звернення й заяви від фракцій і депутатів і можемо переходити до розгляду питань порядку денного, – підсумовує результати голосування голова облради Ганна Старикова, яка не реагує на випадки кнопкодавства в залі.

Вдруге Валерій Ксьонзенко​ кнопкодавив за Чередніченка під час голосування за основу спірного й неоднозначного питання про надання дозволу на передачу в оренду без конкурсу цілісного майнового комплексу КП Київської обласної ради “Автогосподарство”.

Ось видно, як він натискає вже кнопку за сусіда, якого немає на місці.

Ось відеодоказ другого випадку кнопкодавства.

Валерій Ксьондзенко озирнувся і побачив, що факт кнопкодавства було зафіксовано на відео. Після цього він більше не тягнувся до кнопки колеги, а сам колега Юрій Чередніченко невдовзі повернувся на своє місце і більше не відходив.

 

Вважаю що передача комунального майна товариству, створеному начебто трудовим колективом, – це одна зі схем продажу комунального майна без відкритого конкурсу. Це є прогалиною законодавства, яка зберігалась у законодавстві з 90-х років, коли дійсно трудові колективи приватизували заводи та підприємства. На сьогодні ця норма не відповідає принципам прозорого та конкурсного продажу державного та комунального майна. Двічі це питання не набрало один голос, – каже депутат облради від “Самопомочі” й голова регламентної комісії Роман Титикало.

 

За питання дійсно голосували двічі. Про друге голосування попросив особисто Ганну Старикову “свободівець” Вячеслав Хмельницький, голова комісії з питань управління комунальною власністю, на якій було погоджено проект рішення. Хмельницький попросив переголосувати, бо йому повідомили, що його картка нібито не спрацювала.

Відповідно кнопкодавством дотягували голоси в тому числі й за це питання. 1 голос міг стати вирішальним.

Ймовірно, щоб журналістам було складніше полювати на порушників Конституції, працівники облради утруднили прохід в сесійній залі, поставивши по три стільці за кожним останнім рядом. Попри те, що вільних місць у залі було цілком достатньо, група жіночок невідривно засідала в проході на шести приставних стільцях на “місцях для поцілунків” попід самою стіною.

Зауважимо, що працівниця прес-служби “Опоблоку” Київщини Оксана Ковальчук, яка, ймовірно, голосувала замість депутата Миколи Фурдички на бюджетінй сесії 26 грудня 2016 року, під час сесійного засідання 16 березня 2017 року заходила в зал лише для того, щоб зробити фото.

Всю сесію Оксана Ковальчук у картатій сорочці просиділа в кулуарах із подругою.

Нагадаємо, що всі депутати Київської обласної ради мають бути попереджені про особисте голосування після ганебного випадку голосування сторонньою особою. Відповідне рішення прийняла регламентна комісія 25 січня 2017 року. Громадський рух ЧЕСНО, окрім повторного кнопкодавства з боку “Опоблоку”, 16 березня зафіксував також факт кнопкодавства з боку очільника фракції “Наш край” Ярослава Добрянського.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539