Архітектор: піаніст міг впасти через порушення правил безпеки

0

В центрі Ірпеня на нещодавно відкритій площі впала скульптура синього музиканта. Про це повідомили користувачі соцмережі facebook.

Назвали вони це явище – “Піаністу вже потрібен нашатир і кисень, але оркестр Титаніка продовжує грати”.

 

В коментарях ірпінці нарікають на те, що скульптури зроблені з ненадійного матеріалу.

“Окрім питань естетичних, тому що естетика жодної крити не витримує, є ще безліч питань практичних. Про що я неодноразово говорив. І про якість скульптур, про матеріал, з яких вони зроблені, про кріплення. Мабуть, скульптура не була закріплена належним чином, тому і впала. Це вади не лише монтажу, а й розрахунків проектувальників”, – розповідає мешканець Ірпеня, архітектор Ігор Юрчак.

Тут варто зазначити, що ще одна скульптура, яка зроблена з такого ж матеріалу і закріплювалася аналогічним чином, звисає з колони.

“Взагалі вся ця площа була зроблено як пил в очі, нашвидкоруч. Ми ж пам’ятаємо, як вони поспішали встигнути до дня міста. “Зодчі” дуже квапилися, думаючи, мабуть, про те, як швидко заволодіти симпатією мешканців Ірпеня та приспати їхню пильність. На певний час це їм вдалося. Але ми бачимо, що вже зараз ставлення громади до так званих нових облич різко змінюється. Люди прозрівають. І падіння цієї скульптури – це певний знак. Недобрий для влади Ірпеня”, – додає Юрчак.

Про недобрий знак для мера міста Володимира Карплюка пишуть і користувачі соцмереж. Люди зазначають, що свого часу Янукович також не вірив у прикмети, натякаючи, очевидно, на вінок, який впав президенту-втікачу на голову.

Мешканці переконані, що кущі біля синіх музик під фонтаном, теж довго не витримають.

Вони щодня заливаються водою, що видно на фото.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539