Статті “Громади Приірпіння” перемогли у конкурсі “Кожен рік – рік лісів”

0

Авторські колонки Олени Жежери, Віктора Бархоленка, Ірини Литвиненко та Олесі Сунцової  взяли на конкурсі призові місця. Програма FLEG, що фінансується ЄС та реалізується “Світовим банком”, кілька років поспіль відзначає публікації “Громади Приірпіння”, які пишуть мешканці регіону на захист зелених зон.

Під час церемонії нагородження журі відзначило, що “Громада Приірпіння” доклала максимум зусиль, щоб зберегти Біличанський ліс і надати йому статус Нацпарку.

“Всі повинні розуміти, що довкола Києва ліс – ласий шматок для забудовників і легені Києва та Київщини треба захищати.  Цьогоріч серія статтей на сайті громада була присвячена захисту лісів в Бучі, Гостомеля та Ірпеня, оскільки Коцюбинське захистило вже ліс поблизу селища статусом нацпарку і залишилося тільки винести межі в натурі. У сусідніх же громадах ми ще на стадії боротьби за збереження зелених зон, але сподіваємося, що ми зможемо вберегти ліси для наших дітей,” – говорить журналістка і член редколегії “Громади Приірпіння” Олена Жежера.

“Минулого разу грошову премію, яку отримали за серію статей про Бучанське Межигір’я, яке вдалося захистити в судах від бучанської влади і дерибану, ми віддали для встановлення каруселей в Бучі та Коцюбинському, а цього року 6 тисяч, які отримала редакція за участь у конкурсі підуть на фінансування самвидаву “Громада Бучі” і “Громада Гостомеля”, оскільки ми розуміємо, що захистити ліс можна лише зруртувавши громаду. Тим більше, що в Гостомелі Ірпінь погодив нещодавно дерибан 92 га під висотки. Громада має право знати,” – резюмує Жежера.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539