Через небіжчика в Ірпені вивели мільйони з бюджету, – джерело

0

Мільйони бюджетних коштів виділили фірмі ТОВ “Буденергосоюз”. Товариство зареєстровали у 2016 році на Віталія Дасюка, який помер у 2012 році. Про це повідомляє “Громада Приірпіння” з посиланням на джерело в правоохоронних органах. Також Дасюк оформлений як ФОП. Договори на витрати мільйонів бюджетних коштів підписували члени виконкому Ірпеня, зокрема екс-регіонал Дмитро Христюк та Лідія Михальченко.

“Затримали Кенсицького, про що вже Ви писали в себе на сайті. Так от, він у 2016 році залучив також згаданого “Громадою Приірпіння” Махарадзе для того, щоб  створити і очолити ТОВ “Буденергосоюз”. Махарадзе погодився на це і офомив ТОВ. Він став засновником та керінвиком підприємтсва “Буденергосоюз” за підробленим паспортом на ім’я Віталія Петровича Дасюка. Звідки в нього був той паспорт померлого – поки невідомо. Але покійного не стало за 4 роки до того, як виникло Товариство з обмеженою відповідальністю”, – розповідає джерело “Громади Приірпіння” в правоохоронних органах.

“Громада Приірпіння” відшукала могилу померлого на одному з кладовищ Київщини – Вишгородський район. (Обличчя заретушоване з етичних міркувань).

У реєстрі значиться, що повний тезка Дасюк заснував Товариство дійсно у 2016 році.

“Загалом цих осіб ми підозрюємо у виведенні 5-6 млн грн відмили через це ТОВ. А загальна сума розкрадання, яку інкримінують – це десь 21 мільйон. Також у виведенні грошей використовували фізособу-підприємця Віталія Дасюка. У нього основний КВЕД – здійснення будівництва. Підписувалися договори підряду з Ірпінською міською радою. У схемі брали участь особи з Ірпінського виконкому. Саме ці документи і докази шукали в Ірпінській міській раді та інших комунальних установах кілька тижнів тому”, – додає джерело.

ФОП Дасюка досі не перебуває в процесі припинення. Зареєстрований у Вишгородській РДА. У тому ж районі, де похований.

Ось як Дасюк переміг у тендері й виграв право поремонтувати тротуар по вул. Найкращій в Ірпені.

Сервіс “Текстів” дозволяє згенерувати тендери, які відбулися через систему Prozorro. Суми, які вигравав цей ФОП обраховуютсья мільйонами. Це 10 угод на 3,7 млн грн.

Один з договорів підписував колишній очільник управління освіти Ярослав Маляренко. Це договір з сайту Держзакупівль щодо ремонту школи у ЗОШ № 18 (селище Коцюбинське) – перший виграний тендер, згідно з сайтом держзакупівель. На ремонт спортзали селища виділили майже 94 тис. З часу реєстрації ФОП не пройшло і місяця.

Підпис Дасюка в іншому договорі на ремонт туалетів школи № 17 суттєво різниться. З боку управління освіти підписувала договір вже не Маляренко, а Ганна Король – нова очільниця управління освіти, яка замінила на цій посаді Маляренка за протекції міського голови Володимира Карплюка.

Витрати на ремонт вулиці Найкращої у розмірі 1,2 млн ФОПу погодила заступниця Карплюка – Лідія Михальченко.

Ще один заступник Карплюка – екс-регіонал Дмитро Христюк підписав витрати щодо будівництва зливної каналізації.

Він же підписав однією й тією ж датою – 15 березня 2017 року три договори з цим же ФОПом. У договорах у Дасюка підписи різнилися.

Після результативної роботи правоохоронців, в Інтернеті на замовних сайтах з’явилися матеріали, в яких у негативному контексті фігурує керівництво поліції, яке займається розслідуванням цієї справи.

Ось зокрема на сайті СЛЕД.net розміщений матеріал з посиланням на джерело “ГПУ”. Денисенко підозрює, що працівники головного управління переслідують команду “Нових облич”.

Після переходу за гіперпосиленням, читач потрапляє не на сайт Генпрокуратури, а на маловідомий сайт Громадської прокуратури.

Відповідно в читача могло скластися оманливе враження щодо того, що інформацію поширила офіційно Генеральна прокуратура України.

На сайті Генпрокуратури немає жодного натяку на інформацію, яку коментує секретар Ірпінської міської ради Юрій Денисенко на сумнівних сайтах.

Зазвичай такі матеріали замовного характеру поширюються через банери на респектабельних сайтах, таких, як “Українська правда”, як це було після побиття голови ТВК Коцюбинського Людмиди Демченко.

“Громаді Приірпіння” правоохоронці повідомили, що слідство щодо розкрадання триває.

Як виявила редакція, це ж ТОВ “Буденергосоюз” вигравало тендери і в в Гребінках Васильківського р-ну і в Яготині. Так, 10 жовтня 2016 року підприємство виграло тендер вартістю 274 тис. грн на встановлення трибун на селищному стадіоні в смт Гребінки Васильківського району Київської області.

Зокрема договір від 21 грудня 2016 року із Яготинською міською радою на розробку проекту критого басейну на стадіоні “Колос” підписав саме Віталій Дасюк.

Як пише “Київщина футбольна”, на стадіоні “Колос” у Яготині “нова глядацька трибуна з індивідуальними стільцями на півтисячі місць тепер дбайливо захована під зручним дахом”.

Але тут ради не укладали тендери так масово і на такі значні суми, як Ірпінь.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539