У Петропавлівській Борщагівці побили активіста

0

У неділю, 9 липня, близько 13:30  на вулиці Соборній  біля сільради стався напад на місцевого активіста Святослава Шевцова. За словами очевидців, два удари в обличчя йому наніс лідер громадської організації «Люди» Іван Рудяк.

«Коли Святослав  привітався з ними (ГО «Люди»), то від Рудяка пішов удар кулаком і другий удар був головою в обличчя. Я вискочив з машини і підбіг до цієї компанії. І все обличчя було в крові», — говорить Володимир Тітов, депутат Петропавлівсько-Борщагівської сільської ради.

На цьому фото видно, як Рудяк і Шевцов розмовляють.

За мить Шевцов іде з обличчям залитим кров’ю.

«Рудяк, після того як вдарив Шевцова, матюкався і кричав на всю вулицю, і закидав Шевцову, що він про нього пише  неправду. Я йому сказав, щоб він не розпускав свої руки, після чого він кинувся на мене  і почав говорити, що це все я і що зі мною він також розбереться. Почалися погрози в мою сторону і Шевцова», – каже Тітов.

За словами Тітова, після інциденту викликали поліцію і швидку, а Рудяк сів на мотоцикл і під’їхав до Деу Нубіра, яке стояло неподалік, в якому знаходилися охоронці підрозділу BD Security (компанія-забудовник BD Holding – прим. редакції).

«Він підійшов до машини і наказав охоронцям, щоб вони сказали, що нічого не бачили», –  зауважив Тітов. 

Швидка забрала Святослава Шевцова до Боярської районної лікарні.

«В нього розламаний ніс, струс мозку, має проблеми з зором і слухом, а також його нудить», — говорить Володимир Тітов.

Депутат Володимир Недорубко, який вранці понеділка навідав Шевцова в лікарні, зауважує, що стан госпіталізованого  поганий. За словами Недорубка, він навідріз відмовлявся, щоб його фотографували журналісти, не хотів, щоб родина побачила його в крові.

Сьогодні вдалося вмовити  Шевцова його сфотографувати, а також зробити фото його лікарської картки. У чоловіка зламано ніс та струс мозку.

Свідок події депутат  Ірина Яскула зауважує, що Шевцов спровокував Рудяка звинувативши його в служінні голові Кодебському Олексію.

Депутат Володмир Тітов у своєму публічному зверненні щодо інцинденту також говорить про роботу Рудяка на Кодебського і вважає, що Шевцову дісталося за його громадську позицію.

Як відомо, Святослав Шевцов разом з іншими громадянами зробили запит до СБУ щодо причетності Івана Рудяка до органів Служби безпеки України. Причина такого запиту виникла з того, що в біографії Рудяка зазначається факт, про те що він голова Громадської ради при СБУ, на сайті ж СБУ такої інформації немає. Виявилося, що в СБУ Іван Рудяк не працює і ніколи не працював.

Також Рудяк викладає в мережі фото  з головою СБУ. За інформацією місцевих активістів, голова СБУ Василь Грицак мешкає саме в селі Петропалівська Борщагівка.

 

 

Громадська організація «Люди» почала свою активну діяльність в селі Петропавлівська Борщагівка на початку 2016 року. Офіс організації знаходиться в приміщенні сільради.

На думку місцевих  активістів, організація працює на голову сільради Олексія Кодебського і отримує усіляку підтримку СБУ, про що останні писали в соціальних мережах неодноразово.

На сторінці ГО “Люди”  розміщені фото, в яких лідер організації Іван Рудяк разом з Олексієм Кодебським.

Іван Рудяк крайній праворуч.

А на цьому фото учасник ГО “Люди” Артем Луців разом з головою Олексієм Кодебським.

9 липня  ГО “Люди” проводила акцію протесту проти забудовника Олексія Кулагіна ( ЖК “Чайка”, “Соцтаун”) , звинувачуючи його в забрудненні фекаліями зливової  каналізації та навколишнього лісу.

У своєму пості в фейсбук забудовник Олексій Кулагін  також публічно заявив, що Іван Рудяк та організація, яку він очолює, співпрацюють з головою Петропавлівсько-Борщагівської сільської ради Олексієм Кодебським. На думку Кулагін,а погрози активістам і підпали  – це  справа рук трійки Кодебського-Рудяка-BD Holding.

Нещодавно на сесіях сільради забудовник Олексій Кулагін виступив з вимогою виділити кошти на будівництво школи в смт Чайки, що об’єднана з Петропавлівською Борщагівкою. В селищі Чайки немає школи,тоді як там повністю заселено величезний житловий комплекс “Чайка”. Після чого між Олексієм Кодебським та Олексієм Кулагіним почався конфлікт.  Кулагін переконаний,що інформаційну та правову кампанію проти нього веде саме ГО “Люди”.

Кулагін також відкрито заявляє про підтримку СБУ в діяльності ГО “Люди” та Кодебського.

Як тільки Олексій Кулагін почав вимагати від всіх забудовників, а головне BD Holding  показати сплату своєї пайової участі на нього почали чинити ще більший тиск.

Як відомо, Святослав Шевцов також направив декілька десятків запитів до сільської ради серед яких також вимагав надання доступу до публічної інформації по пайовим внескам всіх забудовників у Петропавлівській Борщагівці в тому числі BD Holding. Відповідь Шевцов досі не отримав, і щодо перешкоджання сільради в доступі його як громадянина до публічної інформації звернувся до офісу Уповноваженого з прав людини Верховної Ради.

Нагадаємо,що останнім часом в селі Петропавлівська Бощагівка постійно відбуваються інциденти повязані з тиском і нападами на активістів, які протистоять забудовникам та голові Олексію Кодебському. 11 квітня спалили бус Аксьоновій Валентині, лідеру місцевої громадської ініціативи “Захисти ліс”, яка протистоїть забудові урочища Вумівський ліс компанією BD Holding. 30 квітня посеред білого дня спалили  другий автомобіль родині Аксьонових.

12 червня жорстоко побили Олександра Дядюка, юриста,який захищав інтереси громади Софіївської Борщагівки щодо забудови Празький-2, BD Holding.

 

 

 

 

 

No Comments

  1. Sergiy 11 Липня 2017 at 17:32

    Сергей Шустрик – тварь. Що ти зробила окрім обсирання усі на усіх форумах і за гроші. Ублюдок.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539