Мастер-Енерго захопило котельні Коцюбинського: суд арештував майно

0

Господарський суд наклав арешт на котельні за адресою вул. Доківська та Меблева. Таку ухвалу проголосив суддя Тарас Карпечкін.

Як з’ясувала селищна голова Ольга Матюшина, керівництво ТОВ “Мастер-Енерго”, яке за часів головування Василя Пікулика заснувало ЗАТ “Коцюбинські тепломережі”, оформило в центрі “Готово” право власності на котельні, що належать громаді селища:

“Це сталося 27 липня. Котельні – стратегічний об’єкт для громади. Від цих котелень йде опалення практично на всі житлові будинки в селищі, на 18 школу та медзаклади. Такі дії реєстратора центру “Готово” ставлять під загрозу не просто майно громади, а весь опалювальний сезон і є злочинними. Я звернулася до правоохоронних органів і вже відкрите кримінальне провадження за  фактом цього зловживання. Хто і як міг видати право власності на котельні громади закритому акціонерному товариству? Відповідний документ я надала судді, аби він розумів всю серйозність ситуації”.

Реєстратор, який оформлював в центрі “Готово” право власності на котельні громади, – Дмитро Мельник. Центр “Готово” – комунальне підприємство Київської облради. Прокуратура вимагала залучити КП “Готово” стороною у справі як співвідповідача.

“Ми просимо суд накласти арешт на це майно з огляду на суспільний резонанс цієї справи. Опалювальний сезон населеного пункту дійсно під загрозою. Це житловий фонд, школа, медичні заклади. Вони неодноразово зверталися до Ірпінського БТІ, щоб оформити право власності і отримували відмову. У 2010 році була невдала спроба зробити документи через суд. Навіть сама Коцюбинська селищна рада згодом скасувала своє рішення про створення ЗАТ “Коцюбинські тепломережі”. Цінних паперів ЗАТ “Коцюбинські тепломережі”, до статутного фонду якого включили котельні по вул. Меблева і Доківська, не виготовляли. Незрозуміло, яке майно вносили в це ЗАТ “Коцюбинські тепломережі” з боку “Мастер-Енерго”. Дії КП Київської облради “Готово” явно незаконні”, – наголошує в суді представниця Київської обласної прокуратури Олена Сінякевич, яка працювала раніше в Ірпінській прокуратурі й готувала позови у справі щодо повернення ділянок Біличанського лісу державі.

Селищна голова Ольга Матюшина наголосила, що ТОВ “Мастер-Енерго”, яке є акціонером підприємства “Коцюбинські тепломережі”, на межі банкрутсвта:

“Якщо не накласти арешт на котельні, то ТОВ “Мастер-Енерго”, яке має контрольний пакет акцій – 60 % – може закласти ці котельні, взявши кредит, за борги у нього котельні можуть забрати кредитори. Очільник “Мастер-Енерго” Мілюков особисто мені погрожував при свідках, що зніме котли. “Мастер-Енерго” не розраховувався у 2015 та 2016 році з “Нафтогазом” за спожитий газ при тому, що населення платило їм кошти. Громада навіть під час опалювального сезону вартувала під газорозподільчими станціями, бо була реальна загроза відлючення селища від тепла.”

“Ми подали в центр “Готово” документи, щоб оформити право власності для громади на ці котельні ще навесні, але нашу заявку з невідомих причин відклали, натомість з незрозумілих причин видали право власності на котельні громади іншій юрособі. Це стратегічний об’єкт. Селищна рада не мала права його вносити до статутного фонду, тим більше, якщо не було оформленого права власності, а центр “Готово” не мав права видавати такий документ ЗАТ “Коцюбинські тепломережі”. Реєстратору, яка вносила в реєстр Главацку як в. о. селищної голови підозру вже вручили і справу направили до суду. Це ж саме чекає і реєстратора з “Готово”, – наголошує селищна голова Матюшина.

Прокурор Сінякевич теж підтримала позицію, що майно можуть відчужити або віддати під заставу:

“Громада може бути позбавлена майна. Котельні можуть віддати за борги, під це майно можуть взяти кредит. ТОВ “Мастер-Енерго” зареєстроване за адресою Доківська,14 – це адреса котельні. Яке в них є тоді майно? Що вони вносили в статутний капітал ЗАТ “Коцюбинські тепломережі”?

Інтереси “Мастер-Енерго” представляла мешканка селища Алла Сергієнко. За попередньої владив селищі Коцюбинське Сергієнко працювала в КСР юристом. Представниця “Мастер-Енерго” в суді переконувала, що підстав для накладання арешту на котельні немає, бо ці котельні завжди працювали для опалення громади і на думку Сергієнко, те, що оформили право власності на майно громади не має нібито жодного значення.

У представника ЗАТ “Коцюбинські тепломережі” була аналогічна позиція:

“Коцюбинські тепломережі” не можуть відчужувати самостійно майно. Має бути присутня на зборах акціонерів Коцюбинська селищна рада (контрольний пакет у ТОВ “Мастер-Енерго” – прим. редакції)“.

Більше того, відповідачі наголосили, що це влада селища Коцюбинське доводить “Мастер-Енерго” до банкрутсвтва, оскільки не платить різницю в тарифі. Нагадаємо, Нові обличчя намагалися ініціювати виведення кліькох мільйонів гривень на користь приватного ТОВ “Мастер-Енерго” з бюджету селища. Дотувати з бюджету слеища можна лише комунальні товариства. Виділення грошей для приватних підприємств – це корупція.

“У нас є рішення суду, яке стосується 2016 року. Воно набрало законної сили. Ми не винні грошей за різницю в тарифі. Що стосується 2017 року, то це питання ще не розглядалося, бо рік не закінчився,” – наголошує Матюшина й передає судді рішення суду.

На засіданні був керівник ТОВ “Мастер-Енерго” Валентин Мілюков. Але він не висловлювався в залі суду.

“Що мене вже аж ніяк не дивує – це те, що вкотре в суді немає представників “Нових облич”. Задумайтеся, хто приходить на підтримку інтересів громади – мешканці приватного сектору, в яких своє опалення, Олена Сокотюк, Ігор Домбровський Ірина Латиш, Тетяна Безобчук, я як мешканка будинку зі своєю автономною котельнею разом з Вадимом Зінчуком, Людмила Буток з Залізничної, яка не має жодного вдіношення до “Мастер-Енерго”. І ті депутати, яких обрали мешканці Пономарьова, Меблевої, Лісової та інших вулиць, де опалює “Мастер-Енерго” за допомогою цих двох котелень на Доківській та Меблевій – Даніш, Узерчук, Багінська, Рожанський, Зінкевич, Главацька, Слюсаренко, Олійник та інші депутати Нових облич – ніхто не приходить ні коли справа стосується каналізації, ні коли справа стосується опалення. Зате був час на мітинги на підтримку мера Ірпеня,” – зауважує журналістка Ірина Федорів.

Суддя ухвалив задовольнити клопотання і накласти арешт на котельні по вул. Меблева та Доківська. Судове засідання відбудеться 9 серпня о 15:00 (Господарський суд, Петлюри, 16 – колишня назва – Комінтерну). “Громада Приірпіння” просить мешканців селища не бути байдужими і приходити на судове засідання, від якого залежить опалювальний сезон.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539