Гатне: Як депутат Вітенко стежить за активістами та зводить наклепи

0

Депутат Гатненської сільради Сергій Вітенко, який незаконно увійшов до виконкому і невідомо як отримав УБД, колись намагався мене підкупити і погрожувати просто в стінах сільради. Тепер він зводить наклепи і веде стеження за мною. Так, Вітенко написав на своїй сторінці у Фейсбук пост, ніби мене використовує “для своїх сумнівних справ” житель Гатного і колишній кандидат на голову сільської ради – Олександр Бахмутов. Вітенку привиділося, начебто Бахмутов купив мені в магазині алкоголь і  мене “привчає до вживання спритних напоїв”.

При цьому депутат публікує мою персональну інформацію, фото стеження і свої бездоказові припущення, роблячи вигляд, ніби він так “турбується” про моє навчання в школі.

Шановні односільчани знаючи це я не можу змовчати, щоб не поділитися з вами інформацією, хто не тільки використовує у своїх протиправних, а можливо і злочинних діях неповнолітнього Сергія Чагарова, а ще й привчає до вживання спритних напоїв”, – пише депутат Вітенко.

Вітенко впевнено без тіні сумніву пише про те, що начебто ми з Бахмутовим купуємо спиртні напої та нібито їдемо їх розпивати.

Далі Вітенко вигадав про те, що “мене використали” в подачі електронного запиту через систему “Доступ до правди”. Це особливо смішно, оскільки саме я і познайомив Бахмутова з “Доступом до правди”.

Щодо подачі однакових електронних запитів із Бахмутовим про те, де Вітенко отримав УБД, то я подав запит після того, як його подав Олександр. І подав я його через те, що Бахмутову могли не відповісти, а для мене запитувана інформація видалась цікавою.

Разом з тим, депутат сільради Сергій Вітенко подає кілька фотографій, коли ми разом з Бахмутовим виходили з магазину “АТБ”, мій шкільний табель і фото, на якому я знаходячись у сільській раді, подаю один з запитів на публічну інформацію.

Викриття брехуна

Через кілька днів після публікації депутата сільради Сергія Вітенка, сам Олександр Бахмутов написав у себе на сторінці в “Фейсбук”, що всі слова депутата про те, що мене використовують є брехнею.

Бахмутов в пух і прах розносить Вітенка просто опублікувавши чек із магазину, який підтверджує те, що ми не купували ніякого алкоголю.

“Пусть пан Витенко оденет очки если со зрением плохо, и найдет там алкоголь, если не найдет, то наберется мужества признать, что балабол и извиниться”, – пише Бахмутов.

Це все було би смішно, якби не так печально: в машині, з якої нас фотографували, сидів один з членів Громадського Формування “Оберіг Гатне”.

Це формування мусило би, крім підтримання громадського порядку, запобігати проявам незаконного стеження за неповнолітніми.
І це не вперше, коли ГФ “Оберіг-Гатне” не те що бездіє, а навпаки порушує законність.

Щось не було видно  “Оберега” тоді, коли депутат райради Олександр Паламарчук підняв на мене руку на сесії Гатненської сільської ради. Хоча на попередній сесії командир формування був і своєю дивною поведінкою намагався зірвати проведення сесії, на яку несподівано завітали мешканці та активісти. Також Громадське формування бездіяло, коли паркани  місцевої мешканки Інни Бовкун та вчителя фізкультури  Гатненської ЗОШ Анатолія Єрмака вандали обмалювали нецензурною лайкою. І депутат Сергій Вітенко, як голова комісії по законності та правопорядку, також ніяк не відреагував!

Як Вітенко хотів мене підкупити

Протягом всього 2016 та 2017 року на мою адресу поступали безліч погроз зі сторони деяких посадових осіб сільської ради. Але депутат Вітенко, заявляючи, що мене купили і мною маніпулюють, мовчить про те, що сам він також намагався мене купити.

Мені тоді потрібно було дізнатись у сільраді за документи для отримання паспорта. Під кінець розмови з Педченко (діловод сільської ради – прим. авт.) в кабінет зайшов Вітенко і сказав піти з ним. Ми зайшли до нього в кабінет. Він забрав у мене мобільний телефон, щоб  я не міг записати розмову.

Вітенко пропонував щоб я вибачився перед депутатами “за все скоєне мною” і потім, мовляв, депутати будуть спілкуватись зі мною по-іншому і натякнув, що це буде в моїх інтересах. Вітенко і тоді твердив, що я дію за вказівками інших людей. Його слова  звучали з ознаками спроби підкупу. Він питав, чи не хочу я собі земельну ділянку.

Також Вітенко погрожував  “юридичною розправою”, якщо я не заспокоюсь і буду надалі продовжувати, за словами Вітенка, “займатись херньой”.

Уже на другий день після розмови з депутатом Вітенком, у директора моєї Крюківщинської  ЗОШ лежало на столі звернення від депутатів Гатненської сільської ради. У ньому вони написали, що я у шкільний час знаходжусь не на уроках і  ходжу з людьми “сумнівної зовнішності”, які начебто погано на мене впливають і вимагали, щоб дирекція школи надала їм всі виписки за прогули, а також просили надати мій табель.  

Цей табель Вітенко також виклав у себе на сторінці у “Фейсбуці”, акцентуючи увагу на моїй неуспішності. Це вже другі відвідини депутатами сільської ради моєї школи. Виконавчий комітет сільської ради організовує так звані “наради”, на яких його члени вирішують, що зі мною далі робити.

Один з членів виконавчого комітету повідомляв мені про них.

Цікаво, що після того як обурені читачі сторінки Вітенка в фейсбуці почали залишати критичні коментарі і запитання, Вітенко все ж приховав свій пост. Він зробив його не публічним, але частина дискусії все ж збереглась та доступна за ось цим посиланням.


Також виявилося, що Вітенко збирає інформацію про інших активістів із невідомих джерел. Так, мешканець с. Гатне Олексій Загорський у своєму “Фейсбук” зазначив, що на нього, ймовірно, депутат Вітенко також “наводив справки”. Сергій Вітенко вже знає про те, де  Загорський працював в минулому, хоча зі слів Загорського, він цього ніде не афішував.

Він написав в мою адресу: “Ви до речі працювали у вищому навчальному закладі освіти …”. Відверто, я не очікував. Тут начебто нічого особливого, але примітним є той факт, що він в курсі про моє минуле! Я ніколи з ним таких речей не обговорював, ніколи ніяких автобіографій в публічному просторі залишати потреб не мав і не залишав!То звідки він володіє такими фактами з мого минулого?” – зазначає активіст.

Мало того, що Вітенко наводить наклеп про нібито розпиття алкогольних напоїв мною і Бахмутовим, так він ще публікує мою персональну інформацію і знає інформацію про місцевого активіста, про яку знають лише обмежене коло осіб. Це може свідчити про факт стеження із сумнівними як для депутата цілями.

Всі ці “шпигунські ігри” ведуть до того, що депутати сільської ради на чолі із сільським головою Броніславом Корицьким не спроможні цивілізованими методами вести діалог із громадою. Вони можуть лише робити капості в незаконний спосіб. Для цього в них всі інструменти під рукою: доступ до всіх камер відеоспостереження в селі, депутатські повноваження, які вони можуть використати, завітавши, наприклад, до директора школи, Громадське Формування “Оберіг – Гатне”, підручне депутату Вітенку та багато іншого.

В інтернеті є картинка з висловом Махатми Ганді. Вона точно відповідає тому, що відбувається в Гатному.
Спершу мене не помічали. Потім намагалися підкупити. Потім намагалися зробити з мене психічно хворого і тепер просто оббріхують.
Це дає розуміння, що в них таки немає майбутнього, бо брехнею світ пройдеш – та назад не вернешся.

 

Автор: Сергій Чагаров, мешканець села Гатне

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539