Чому суд понад місяць не розглядає протокол на корупцію Христюка?

0

Ірпінський суд вже більше місяця не розглядає протокол про корупцію заступника мера Ірпеня. Нацполіція за погодженням з прокуратурою склала його ще 30 червня, коли виявила, що Дмитро Христюк не задекларував квартиру.

Як виявилося, ще у січні 2017 року Христюк придбав квартиру на 55 м2 у сусідній Бучі за 270 тис. гривень. Однак, задекларував покупку лише в 30 червня (співпадіння? не думаю – автор).

Інформація з порталу е-декларування

Відповідно до нового Закону “Про запобігання корупції”, який був прийняти після Революції Гідності, таке порушення вважається корупційним. І тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Тобто, 850 – 1700 гривень. При цьому посадова особа, яка визнається судом винною через порушення фінансового контролю, автоматично потрапляє в офіційний реєстр корупціонерів.

Варто нагадати, що Дмитро Христюк – це не маленький чиновник маленького міста, постать якого не заслуговує на увагу. Христюк – один із лідерів партії “Нові обличчя”, яка фактично взяла владу в Києво-Святошинському районі на останніх виборах. Після Революції отримав крісло заступника голови Київської облдержадміністрації і на цій посаді він мав би розібратися на вимогу активістів із побиттями та корупційними схемами в Приірпінні – натомість вирішив очолити партійний осередок “Нових облич”. До Революції, як член сумно відомої Партії регіонів, балотувався до Баришівської райради, котру згодом очолив. За результатами моніторингу відвідуваності, який провів рух ЧЕСНО, Христюк став кандидатом на відкликання.

Відтак, дана справа потребує особливої уваги місцевих активістів.

По-перше, за те, що Ірпінь називають вже українським Чикагом, треба “дякувати” місцевим політикам, які замахнулися на землю та бюджет громади.

А по-друге, Всеукраїнський рух проти політичної корупції “Під контролем” на початку цього літа відмітив дивні тендерні реверанси, головним учасником яких, був якраз Христюк.

З вересня 2016 року до червня 2017 виконком Ірпінської міської ради року уклав без тендерів кілька контрактів на реконструкцію міста загальною вартістю 17,4 мільйона гривень з двома фірмами ТОВ “Б.І.І.А.К.” та МПП “Спортивно-технічний клуб “Сона”. Контракти з обома фірмами підписав все той же Дмитро Христюк. При цьому співвласником даних фірм є член Ірпінського виконкому Сергій Пащинський. На останніх місцевих виборах 2015 року син Сергія Олександр Пащинський став депутатом Ірпінської міської ради від партії “Нові обличчя”.

І на останок, керівником та політичним лідером “Нових облич” є міський голова Ірпеня Володимир Краплюк.

Автор: Гліб Каневський, координатор Руху “Під контролем” в Київ області

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539