Таємна сесія в Ірпені: Карплюк і компанія замітають сліди?

0

Чергова сесія міськради мала відбутися 7 вересня о 10 годині. Але відбулася о 8, тобто на дві години раніше. Куди так поспішали депутати та міський голова Володимир Карплюк? Спробуємо розібратися.

При мінімальній для прийняття рішень кількості надійних “багнетів” від “Нових облич” і пов’язаних з ними розкраданням міського бюджету запроданців (18 + міський голова), менше ніж за годину “проштампували” близько сотні рішень!  Адже ж смаженим запахло не лише першому заступнику мера Дмитру Христюку, якого підозрюють у низці злодіянь. Підозру вручили і самому Карплюку та його заступниці Лідії Михальченко. Тож, плювати на закони і регламенти – швидше, швидше кінці у воду!

Чого лише варте  питання №12 порядку денного  “Про корегування вартості об’єктів капітального будівницттва”.  Тільки за прийняттям цього рішення ховається розкрадання коштів з міського бюджету більше 1 700 000 гривень. Як приклад –  під час капітального ремонту дороги по вул. Личака по договорах № 554, 708 та 710 від 9 грудня 2016 року виконавцю “випадково” переплатили півмільйона гривень.

По вул. Натана Рибака за капітальний ремонт дороги з тротуарами відзвітували ще в 2016 році – скорегували фактичні витрати  на 661 тис. грн. Під час реконструкції центрального міського стадіону по вул. Соборній, 183 – переплатили 364 тис. грн.  Навіть при будівництві дитячого майданчику на міському стадіоні фактичні витрати були завищені на 3191,28 грн.

На засіданні депутатської комісії житлово-комунального господарства я намагався з’ясувати як це сталось, хто підписував акти виконаних робіт, але  мені пояснили, що ця особа, нібито, вже звільнилась.

Хочу нагадати, що припинення трудової угоди не звільняє від  юридичної відповідальності. Відповідальність несе також  керівник “підписанта” Актів виконаних робіт , в даному випадку, це  директор  КП “Іпріньжитлоінвестбуд” Ігор Дворніков, в підпорядкуванні якого був той диверсант-шкідник, та міський голова – підпис платіжних доручень.

Не заздрю працівникам правоохоронних органів, яким доведеться вивчити сотні  договорів  на виконання реконструкцій, ремонтних та будівельних робіт і з’ясувати скільки ж коштів виведено з міського бюджету шахрайським способом за 3 роки головування Карплюка.

Сподіваємося, що вони це зроблять. І не здивуюся, коли почую, що “Нові обличчя” провели чергову підпільну сесію десь серед лісу у схроні. Ой, даремно вони його так старанно вирубували. Ще ж відомий “еколог” Степан Хмара попереджував: “Брати українці, бережіть ліс! Він вам ще знадобиться!”

Нагадаю, що 30 серпня о 7 годині, ховаючись у ранкових сутінках, кращі сини і доньки “Нових облич” підпільно  провели позачергову сесію. “Ненадійних” депутатів від інших політсил не запрошували. Питання у порядку денному стояло надважливе для цієї організованої групи дерибанщиків – взяття на поруки Христюка.

5 вересня дресировані члени виконкому, можливо, за проханням Карплюка, також прийняли рішення виступити на захист Христюка – щоб його не відсторонили від займаної посади і не арештували.

 

Автор: Богдан Мельничук, депутат Ірпінської міської ради від ВО “Свобода”.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539