Коцюбинське: Звіт за рік роботи депутатки Ліни Радуди

0

Я є членом  постійної  комісії  з питань торгівлі, промисловості, транспорту, зв’язку, побутового обслуговування, благоустрою та житлово-комунального господарства та виконую в даній комісії обов’язки секретаря. Також я увійшла в депутатську групу ДОЗ, яка займається проблемами нашого району.

Свою депутатську роботу проводила за кількома напрямами:

Житлово-комунальне господарство:

1. Восени 2016 року перевіряючи складову тарифу на опалення від УЖКГ «Біличі» звернула увагу, що всупереч постанові №869 від 01.06.2011р “Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги” УЖКГ накручує 8% рентабельності( прибутку)  на свою складову в тарифі на послугу з теплопостачання не маючи  інвестиційної програми. Після мого депутатського звернення вх. № 461 від 28.09.2016р  УЖКГ “Біличі” наказом №216 від 30.09.2016 скасував рентабельність при проведенні розрахунку тарифу на послугу з теплопостачання по будинках за адресою: вул. Пономарьова 4, 8, 9, 11, 16, 18, 18А, 28, 34 та Залізнична, 9.

2 Весь опалювальний період контролювала правильність нарахування тарифу на опалення УЖКГ “Біличі”. Дана  комунальна установа знімає показники з загального лічильника, який обліковує спожите тепло всього мікрорайону ДОЗ для надавача послуг ПАТ “Київенерго” через спеціальну програму. Щомісяця брала роздруківки  спожитої теплової енергії , розраховувала тариф та звіряла  з платіжками УЖКГ.

3.Восени 2016р у мешканців будинків №1 та №1 А по вул. Шевченка, а також Бакала, 7 виникла проблема із нарахуванням субсидій на послугу з теплопостачання у зв’язку з тим, що дані будинки з березня 2016р  повинні були напряму платити за опалення в ПАТ “Київенерго”, яке не заключило і не збиралось заключати договір з  управлінням  праці та соціального захисту населення Ірпінської міської ради. Більшість мешканців дізнались про це у вересні 2016 року коли прийшли платіжки. Мене, як депутата попросили вирішити  цю проблему мешканці Шевченка, 1, так, як депутат  даного округу з нашої команди Андрій Скіпальський на той час був у відрядженні.

Спочатку звернулась до селищної ради, яка направила лист до ПАТ “Київенерго”. Не отримавши на протязі місяця відповіді від ПАТ “Київенерго” і розуміючи, що я згаяла час вирішила  звернутись через гарячу урядову лінію до ПАТ “Київенерго” та Київської обласної адміністрації,  попередньо зверталась до Ірпінського управління праці та  соціального захисту насселення. Через місяць отримала відповідь про те, що ПАТ “Київенерго” все ж таки  заключив договір  про порядок відшкодування витрат за надані послуги з опалення з управлінням праці та соціального захисту населення Ірпінської міської ради т  та субсидія мешканцям даних будинків почала нараховуватись на жаль тільки з грудня 2016 року.

  1. За моєю ініціативою була створена комісія в УЖКГ “Біличі” для перевірки ізоляції стояків централізованого опалення, які транзитом проходять в квартирах з індивідуальним опаленням. На превеликий жаль, УЖКГ “Біличі” спромігся зібрати комісію тільки раз. Перевіривши декілька квартир в буд. №18 по вул. Пономарьова було виявлено, стояки централізованого теплопостачання не ізольовані про що були складені акти. Мешканці квартир з індивідуальним опаленням користуються теплом, яке проходить стояками, за яке сплачують інші мешканці будинка,  зменшуючи собі плату за газ. Буду, як депутат наполягати на продовженні обстеження квартир з індивідуальним опаленням з метою заставити мешканців даних квартир ізолювати стояки централізованого опалення.
  2. Влітку 2016р при обстеженні підвалу під’їзду №1 буд.№18 по вул. Пономарьова було виявлено наглу несанкціоновану врізку в центральну трубу опалення  зразу після  теплового лічильника  квартирою на першому поверсі, яка збільшила площу опалння за рахунок балкону, перенесла батареї, таким чином зробила собі автономне опалення, розбалансувавши тим самим систему опалення під’їзду.  Через півроку ходінь та звернень до УЖКГ врізку було відрізано.
  3. За депутатськими зверненнями зроблено жеком ремонт на перших поверхах в під’їзді №1 та №2 буд №18 по вул. Пономарьова. На даний момент робиться ремонт сходових клітин та коридорів біля ліфтів в 16-ти поверховому будинку №18 А по вул. Пономарьова. Планується закінчити ремонт на 1-му поверсі першого під’їзду та зробити ремонт де це необхідно в другому під’їзді буд№18А.
  4. В грудні 2016 року за моїм зверненням були закладені кошти в бюджеті селища в сумі 100000 грн на кап.ремонт даху в другому під’їзді буд.№18(гуртожиток) по вул..Пономарьова. Всього в бюджеті були закладені кошти на кап.ремонт п’яти плоских дахів, а саме: Пономарьова,18(2 під’їзд), 6/2, 2В, Чапаєва,5, Доківська,9. та трьох скатних  дахів- Меблева,7, Доківська,39,та 7. З травня по вересень 2017р була в складі комісій з обстеження підрядними організаціями дахів та складання дефектних актів, долучилась до перевірки кошторисів, брала участь в робочій групі з обрання підрядних організацій. Потрачено багато часу, здоров’я, нервів, за даний проміжок часу змінилось три керівника УЖКГ “Біличі”, але нарешті у вересні УЖКГ “Біличі” спромігся заключити договори з підрядними організаціями, в другій половині вересня пішли перші проплати, залишилось єдине, що б в жовтні була суха погода. Вдячна всім хто долучився до цієї справи, особливо депутатам-Узерчук Л.В., Ковальчук О.В. Зінкевичу О.П., мешканцям Доківської, 9-Лернер Н., Княжицька Л. заст. сел.голови Пушанко за те, що допоміг знайти підрядну організацію на скатні дахи.

8. Допомогла  малозабезпеченій сім’ї   в буд №18 оформити субсидію та зменшити борги по комунальним платежам.

  1. Написано 19 актів обстеження з них: 4- необхідних для призначення субсидії, 4- акти переселенцям, 5 людей отримали матеріальну допомогу, згідно соціальної програми,ще одна родина чекає на матдопомогу.

Благоустрій селища

  1. В травні 2016р ще не будучи депутатом звернулась в УЖКГ “Біличі” з проханням прокласти доріжку з плит  до автобусної зупинки вздовж буд.№18 по вул..Пономарьова, адже мешканці будинку та  батьки, які вели своїх дітей в садочок, який розташований неподалік , змушені  були йти по  інтенсивній проїжджій частині дороги. Майже рік ходінь та звернень , в квітні 2017р доріжка нарешті була прокладена і сьогодні розумію, що не даром був потрачений час і ця доріжка на своєму місці. Озеленення даної території продовжується.
  2. Ще одну доріжку з плит вздовж залізничної колії до вул..Меблевої виходила до жеку два місяці. Вдячна колишньому керівнику УЖКГ “Біличі” Олійнику О.В. за проведену толоку, депутатці Олександрі Куцан за підтримку. Розумію, що плити завузькі, але іншого вибору не було, або такі, або ніяких.
  3. Закладено в бюджеті на 2017рік кошти в сумі-49600грн. на гімнастичний комплекс, карусель та дитячий комплект «Мухамор»( столик та стільці)  для дитячого майданчика біля буд.№18. Встановлення  вкінці вересня. Були проведені збори, елементи вибирали самі мешканці. Вважаю, що діти повинні більш фізично розвиватись і на це потрібно виділяти кошти.
  4. Встановлено 4 бетонні квітники біля буд.№18 та три –біля буд.№18А, які унеможливлюють проїзд машин. 
  5. Було проведено два суботники на дитячому майданчику біля буд.№18. За рахунок мешканців куплена фарба та пофарбовані шини вздовж зелених зон.Також фарбували лавочки та елементи дитмайданчику, там де це було потрібно, відремонтовано дошковий балансир, підготовлено місце для гімнастичного комплексу. Вдячна всім мешканцям, хто долучився до цієї доброї справи.
  6. УЖКГ «Біличі» на моє звернення провело комплекс робіт на прибудинковій території: огороджено вхід в підвал, що зменшило травматизм дітей, зрізані сухі дерева біля буд.№18 та буд№16 по вул. Пономарьова, замінені дошки на лавочках, дошки та болти надали мешканці за що велика подяка, розібрана небезпечна гірка на дитячому майданчику біля буд.№18А
  7. Поремонтовано пошкоджений асфальт доріжки між дитячим садочком та дитячим майданчиком. Вдячна за допомогу селищній голові
  8. Закладено кошти в бюджет 2017р на проект зливової каналізації по вул. Пономарьова. На даний час робота не завершена через заблоковані рахунки в селищній раді.
  9. Разом з депутатом Пилипенко Н. брала участь в суботнику  по прибиранню доріжки вздовж залізничної колії гранітного заводу.Розвозили землю, сіяли траву, садили квіти біля буд.№18 та 18А, біля зупинки по вул.Пономарьова, по вул. Доківській.

 діяльність

  1. Виділення коштів з місцевого бюджету відбувається згідно затверджених  відповідно до законодавства програм. Мною було написано 4 програми:реформування та розвитку житлово-комунального господарства, благоустрою селища, розвитку дорожнього руху  селища та його безпеки, які були прийняті на сесії та програма будівництва та реконструкції вуличного освітлення селища на 2017-18рр., яку маю надію з правками приймемо на слідуючий бюджетний рік.

2. Написано два варіанти програми на відшкодування проїзду в автобусах пільговим категоріям населення. На жаль дані програми не розглядались.

3. Надала пропозиції, які враховані в бюджеті 2017р щодо податку на нерухомість, а саме-0 ставку на не житлові приміщення: сараї,туалети,і т.д. для  приватного  сектору та зменшено ставку на гаражі.

  1. Увійшла в тимчасову комісію з пайової участі. Пропрацьовано багато документів згідно яких встановлено, що ТОВ “АВЕРС СІТІ”, який будує житлові будинки по вул. Пономарьова,26 будує без договора пайової участі в розвитку інфраструктури селища, що заборонено законодавством. Вже здані в експлуатацію два будинки в 2015 році та 2016 році, пайова участь, яка згідно законодавства повинна сплачуватись грошима на р/рахунок селищної ради, згідно кошторисної документації мала б становити 11млн.грн, які не отримані селищною радою. У актах введення в експлуатацію будинків  вказано, що кошти пайової участі  сплачені в повному обсязі згідно рішення Коцюбинської селищної ради № 779 від 30.12.2014 р. Даним рішенням зараховується в пайову участь дорога по вул. Доківській ПрАТ “АТЛАНТ”, згідно договора пайової участі  по вул. Доківській, 14. Наразі будується ще один будинок та паркінг.  На сьогоднішній день питання пайової участі не вирішено. По фактам, виявлених комісією відкрито провадження Генеральною прокуратурою.

Для мене це був не легкий рік, це був іспит. Можна було зробити набагато більше, якби для вирішення кожного завдання, яке я перед собою ставила не прийшлось ходити по декілька місяців. Це був рік мого волонтерства для селища, яке є моєю малою батьківщиною. Дякую всім хто мене підтримував, особливо моїй сім’ї , хто зі мною співпрацював, хто мене критикував, сподіваюсь на те, що мешканці стануть більш активними і будуть не тільки спостерігачами, але й допомагати депутатам, бо все, що робимо з вами ми робимо для себе, своїх дітей та нашого з вами майбутнього.

Авторка: Ліна Радуда, депутатка Коцюбинської селищної ради, секретар комісії з питань ЖКГ

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539