Навіщо Федорук позивається до своєї дружини та кума?

0

Судове засідання у справі за позовом Бучанської міської ради до ТОВ “Будрегіонінвест” та Володимира Карплюка не відбулося. Як відомо, засновниками будівельної фірми ТОВ “Будрегіонінвест” є дружина мера Бучі Анатолія Федорука Людмила Федорук та дружина мера Ірпеня Володимира Карплюка Лариса Карплюк.

На засідання не з’явилися жодна зі сторін, заявлених у справі.

Окрім заявника та відповідачів, не з’явилися також і представники Держгеокадастру, які виступали у справі третьою стороною.

Активісти дізналися про справу напередодні, переглядаючи розклад судових засідань. Про це засідання одразу повідомили прокуратурі Київської області, яка дала доручення прокуратурі Ірпеня вступити в справу третьою стороною.

“06.10.2017 10:00 Головуючий суддя: Саранюк Л.П., суддя-доповідач: Саранюк Л.П. 367/7024/16-ц Ірпінський міський суд Київської області Позивач: Бучанська міська рада, відповідач: Ніколайчук Валентина Вікторівна, відповідач: ТОВ “Будрегіонінвест”, відповідач: Карплюк Володимир Андрійович, представник позивача: Шаправський Тарас Олександрович, третя особа: Відділ Держгеокадастру у м.Буча про визнання правочину з безоплатної передачі земельних ділянок у власність укладеним”, – йдеться на сайті “Судова влада”.

До слова, учасник цієї справи Володимир Карплюк подав клопотання до суду, щоб справу розглядали без його участі.

Громадський діяч Віктор Бархоленко переконаний, що дана справа стосується виділення землі на підставних осіб Бучанською радою, на яких згодом ТОВ “Будрегіонінвест” побудували ЖК “Річ Таун”.

“У своїй традиції через корупційні схеми мер Бучі Федорук оформляв великі площі земель державного лісового фонду для свого родинного будівельного бізнесу на підставних осіб. Серед який була й громадянка Валентина Ніколайчук, на яку було оформлено 47 соток Бучанського лісу.

Про цю оборудку я робив офіційні подання до державних органів влади, в тому числі й до прокуратури ще у 2012-му році. Однак, лише у 2015-му році за даним фактом Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури було відкрите кримінальне провадження за № 42015000000001898 за фактом зловживання своїм службовим становищем Федоруком та Карплюком при виділенні земельних ділянок”, – розповідає Бархоленко.

“Є всі підстави вважати, що в рамках цього кримінального провадження у слідчих ГПУ виникли питання до Федорука та Карплюка щодо законності оформлення землі під їхній будівельний бізнес, на які їм важко надати обґрунтовані відповіді. Тому, злодюга Федорук, за попередньою змовою з Карплюком, вирішили через суд узаконити оформлення землі на підставних осіб”, – переконаний активіст.

Нагадаємо, як правило, земельні ділянки в Бучі оформлялися на підставних осіб, які іноді навіть не знали, де знаходяться земельні ділянки, оформлені на їхнє ім’я.

заява 2

Саме через використання схеми підставних комуніст Ігор Калєтнік побудував на 14 га земель лісового фонду “Бучанське межигір’я”.

 

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539