Ворзель: замість утеплення школи покладуть тротуарну плитку

0

На сесії, яка відбулася 28 вересня, депутати Ворзельської ради виділяли кошти.  Проте, ці фінанси були направлені не на нагальні потреби селища, а швидше на піар.

Зокрема, кошти, які раніше були виділені на капітальний ремонт для покращення енергозбереження Ворзельської школи, депутати вирішили перенаправити на реконструкцію тротуарів. Простою мовою, для викладення тротуарів плиткою. Селищна голова Лариса Федорук обґрунтувала дане рішення тим, що, мовляв, з обласного бюджету не надійшла інша частина фінансування на утеплення школи, тож, щоб ворзельські гроші не лежали просто на рахунку їх краще витрати на розвиток інфраструктури.

За словами Федорук, з посиланням на слова голови Київської ОДА Олександра Горгана, дане питання можливо зрушити з місця лише в тому випадку, якщо  кошти будуть безпосередньо передаватися на місця, а не осідати в обласних структурах, а поки ми маємо те що маємо.

Цікаво, що Федорук лише побіжно згадала Горгана, а от її послідовні прихильники у соцмережах, виправдовуючи рішення Ворзельської ради, почали досить відверто розвивати тему винуватості у неутепленні цьогоріч Ворзельської школи Ірпіньску міську раду, Київську обласну раду та персонально Горгана.

Разом з тим, навіть найвідданіші прихильники Федорук не стали коментувати ще більш ганебне рішення Ворзельської ради, а саме – затвердження програми фінансової підтримки комунального підприємства “Ворзельське управління житлово-комунального господарства на 2017 рік”.

Виявилось, що для “забезпечення стабільності” роботи комунального підприємства на останні три місяці цього року необхідно виділити 216 тис. гривень. З’ясувалось, що “видатні господарники” дохазяйнувались до такого розміру боргів по сплаті єдиного соціального внеску, податку на додану вартість та інших податків, а тому підприємству не вистачає обігових коштів для належного виконання робіт по вивозу сміття.

Варто зазначити, що більшість мешканців Ворзеля навіть не підозрює, що у селищі вивозиться сміття навіть з його центральної частини. Навесні Лариса Федорук зі своїми підлеглими у робочий час, замість того, щоб виконувати безпосередні службові обов’язки самотужки, прибирали сміття. Звичайно, у цьому є певний позитив, якщо керівник не здатен організувати процес вивезення сміття, а вирішив самостійно та безоплатно виконувати роботу підлеглих але постає питання, який тоді сенс в такому керівникові?

Тепер депутати вважають, що виділення 216 тис. грн. допоможе покращити надання якості послуг.

Примітно, що керівником комунального підприємства “Ворзельське управління житлово-комунального господарства” є депутат та голова бюджетної комісії Ворзельської селищної ради Олексій Бабієнко. Очевидно, що господарські таланти цієї особи високо ціняться селищним головою Федорук, оскільки вона ще й прилаштувала його дружину посадовцем селищної ради.

Не виникає сумнівів, що Ворзельська голова підтримує й досить цікаве розуміння на спосіб виконання посадових обов’язків свого підлеглого. Так, з офіційної відповіді директора КП “ВУЖКГ”, рішення виконкому надають йому лише дозвіл виконувати роботи по зняттю аварійних дерев і аж ніяк не зобов’язує його це робити та не встановлює термінів виконання.

У такому разі, якщо аварійне дерево падає і спричинює матеріальну чи фізичну шкоду, ні комунальне підприємство “Ворзельське управління житлово-комунального господарства”, ні посадові особи Ворзельської селищної ради не несуть жодної відповідальності за шкоду, заподіяну їхнім невиконанням своїх службових обов’язків.

Власне, чергове підтвердження господарського “таланту” Федорук та її підлеглих. Дійсно, навіщо надавати якісні послуги, розвивати підприємство, якщо рішенням сесії можна перекрити будь-які фінансові прорахунки, замість того, щоб направити ці кошти хоча б на утеплення школи, якщо з обласного бюджету їх затримують.

У різному Лариса Федорук проінформувала про ситуацію із станцією знезалізнення води та робочу групу з розробки стратегії Ворзеля. Після почутого залишилося більше запитань, аніж відповідей. Чому епопея з побудовою цієї станції тягнетсья вже два роки? Те ж саме питання і з робочою групою. З перших днів перебування на посаді, голова заявляла про рішучі кроки у виконанні свого основного передвиборчого гасла про Ворзель-курорт, але до сих пір не спромоглась організувати навіть робочу групу з розробки стратегії.

Найбільш показовим є те, що Лариса Федорук, як особа для якої, з огляду на попередню професійну діяльність, немає таємниць у освітній сфері Приірпіння, тим паче Ворзеля, нарешті після розголосу у ЗМІ, звернула увагу на проблеми Ворзельського дитсадка, які до цього часу чомусь були відомі усім мешканцям, окрім неї.

Місяць тому, у дитячому садку Ворзеля стався інцидент, постраждала дитина. Батьки вважають, що хлопика побила завідуюча закладу. Та, в свою чергу, вини не визнає. Батьки написали заяву в поліцію.

Лише після цього завідуючу відсторонили від посади але вона пішла на лікарняний.

Федорук відгукнулася про подію загальними фразами, не проявляючи жодної ініціативи.

Відомо, що завідуюча – це стара знайома Федорук. І скільки батьки раніше не скаржилися, Федорук казала, шо нічогоне може зрбити – садок на балансі Ірпеня.

Якби батьки не зорганізувались у цей час і не розповсюдили фото та відео, так би й спустили знову все на гальмах.

Автори:

Олександр Михайлич, мешканець Ворзеля та

Максим Нікольський, мешканці Ворзеля

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539