Чому в садочках Гостомеля мерзнуть діти?

0

В дошкільному навчальному закладі “Веселка”, що по вул. Рекунова, температура близько 10 градусів. Опалення, не дивлячись на холод, не включили.

Про це “Громаду Приірпіння” повідомили мешканці селища, які водять своїх дітей в садок.

“Це фото зроблене сьогодні вранці. Градусник в спальні. Опалення обіцяли дати ще минулого тижня. За опалення в садочку відповідальне приватне підприєство “Теплокомунсервіс”, директор цього підприємства Віталій Пирч трубку не бере”, – розповідає гостомельчанка Наталія Партоленко.

“10 жовтня, коли в садочках було дуже холодно, я зателефонувала у Департамент регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Київської обласної державної адміністрації, мене вислухали і паралельно зі стаціонарного набрали Пирча. Я всю розмову чула оскільки телефон увімкнули на гучний зв’язок. Пирч взяв слухавку, коли йому подзвонили з КОДА і відповів, що опалення в садочку Гостомеля дасть до дня селища. Вже минуло 3 дні, в садочках і досі холодно”, – додає Партоленко.

Користувачі соцмережі facebook пишуть, що немає ліміту газу.

“Нам прийшло звернення від батьків, ми відправила його на відділ освіти Ірпеня, щоб вони розібралися що до чого”, – коментують у Департаменті освіти й науки КОДА.

У Ірпінському відділі освіти кажуть, що вирішують, як можна подати тепло в садочок.

“Справа в тому, що зараз вирішується питання як можна від’єднати садочок від житловому масиву, до котельні якого його приєднала кілька років тому влада Гостомеля. Зараз опалення можна включити разом з житловим фондом. Раніше, коли був садочок від заводу, було набагато простіше. Ми, наприклад, вже включили опалення в школах Гостомеля, де воно не залежить від житлового фонду. Питання вивчється, але я не можу вам сказати, наскільки технічно це можливо”, – коментує ситуацію в.о. начальника Ірпінського відділу освіти Олег Білорус.

Партоленко зазначає, що садок має власну котельню, але вона не працює не відомо з яких причин:

“Уже близько 7 років садочок має свою котельню, але вона або без документів, або є інша причина, не працює. І всі про це знають і ніхто нічого не робить. Так би садочок мав незалежне опалення і діти б не мерзли ні восени, ні навесні”.

Депутат Гостомельської ради Юрій Марчук переконаний, що котельню, яка розташована на території садочку, можна було давно запустити, але на це чомусь нема бажання місцевої влади:

“Чомусь селищній раді, в особі голови, нецікаво запустити в роботу автономну газову котельню, яка побудована  на території садочку більше 5 років тому. Взагалі, питання опалення садочку їх чомусь не хвилює. Котельня обладнана новими котлами і готова до введення в експлуатацію, але з цим чомусь не поспішають. Питання підключення котельні – це справа на кілька кроків. Якби була чітка позиція селищного голови, він би запустив її в роботу ще влітку і на сьогоднішній день ми б не мали проблем з опаленням в навчальному закладі”.

Фото на кавер: http://tvijromaniv.in.ua

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539