Ірпінь: Чому депутати не визнали роботу головного лікаря незадовільною?

0

За три роки “царювання” Володимира Карплюка в Ірпені стало звичним проведення сесій за порухом пальця вінценосного, без повідомлення про засідання неугодних депутатів та постійними змінами проекту порядку денного за ніч до проведення сесії та відсутністю проектів рішень.

Тож, анонс аж за 10 днів про призначення позачергової сесії та погоджувальної ради 17 жовтня щодо звітів на ній головного лікаря КЗ “ІЦМЛ” Андрія Тумасова та в.о. начальника управління освіти та науки Олега Білоруса у багатьох викликав мало не когнітивний дисонанс та розрив шаблону. Та й було чому дивуватися!

За всі минулі роки діяльності Карплюка по дерибану надбань ірпінської громади, жоден керівник із усіх наявних 13 комунальних закладів  не звітував у сесійній залі, а їх фінансові звіти були  доступні лише особливо довіреним, тобто прикормленим, депутатам. А тут звіт керівників установ – найбільших споживачів міських коштів!

Погоджувальна рада проходила сумбурно. Претензіям до очільника місцевої медицини не було кінця.

Профільний заступник міського голови Наталія Семко нарікала, що Тумасов не підкоряється, не допускає до бухгалтерії, в якій по штату аж 23 бухгалтера. Правда, не зовсім зрозуміло до якої, можливо, є і чорна бухгалтерія, тому що в ході обговорення звучали свідчення про побори лікарів головним  і т.д.

Не відставав від неї і секретар ради Юрій Денисенко. Особливо йому допекло,  що в лікарні його сім’ї не надали посиленої уваги і він особисто о 12 годині ночі шукав по аптеках засоби першої необхідності для надання медичної допомоги.

Сам  підзвітний плутався в елементарних питаннях. Так і не зміг пригадати, скільки ж коштів було витрачено на ремонт міської лікарні. Навіть не відразу пригадав скільки має заступників. А їх виявилося аж 6!

Один з присутніх депутатів поцікавився використанням землі, яка на балансі Ірпінської лікарні, зокрема, в  Гостомелі. Нагадаємо, що Ірпінська міська рада передала безоплатно до Гостомельської селищної ради будівлі шкірвендиспансеру 600,9 м2 та лабораторії 147 м2 по вул. Свято-Покровській, 73 для подальшої їх реконструкції з вбудованим дитячим відділенням Гостомельської поліклініки (денний стаціонар для дітей на 10 ліжок) та добудовою житлового будинку з виділенням  4 (чотирьох) квартир загальною площею 240 м2 для медичних працівників.

Зараз забудовник Василь Феєр будує на цих землях ЖК “Покровський”.

“В 2010 році я написав депутатське звернення про те, що прошу зарезервувати дану ділянку, яка знаходиться під об’єктами охорони здоров’я, на якій розташовані медичні заклади, для подальшого будівництва дитячої поліклініки та лікарні. Аргументував тим, що селище розвивається, кількість населення збільшується. Лобістом передачі цього об’єкту на баланс Гостомельській селищній раді й подальшу передачу на так звану реконструкцію був тодішній депутат Ірпінської ради, а нині Гостомельський голова Юрій Прилипко“, – коментує ситуацію з територією, яка колись належала медицині, депутат Гостомельської ради Юрій Марчук.

Зараз на місці будівель поліклініки ведеться інтенсивне  будівництво житлових комплексів.

Пан Тумасов відповів коротко, що зустрічавя з забудовником, який повідомив, що передав 80 тисяч доларів міському голові для депутатів і все.

Не було почуто відповіді на  питання щодо заснування благодійного фонду лікарні “Прогресивний”, який зареєстрований чомусь на квартирі. Саме на його рахунки хворі перераховують благодійні внески, які в лікарні зробили майже обов’язковими. Як використовуються ці кошти, що збираються в медичних закладах Ірпеня, так і не вдалося з’ясувати. Також головний лікар не відповів , скільки квартир отримають наші лікарі по вул. Садовій, 6, де вже зводиться друга багатоповерхівка на землі, яка була закріплена за медичним закладом.

Рішення погоджувальної ради було практично одностайним – запропонувати Тумасову написати заяву на звільнення за власним бажанням, щоб врятувати його від ганьби і засобів масової інформації.

Поза тим, ставленик Карплюка, вів себе впевнено і хамовито. Не приховуючи, що він працює у тісному контакті з мером Ірпеня, а на решту йому начхати.

Те, що його впевненість у своєму світлому майбутньому є не безпідставною, засвідчив перебіг сесії 19 жовтня, яку замість Карплюка проводив секретар Денисенко. Після того, як головний лікар у своєму звіті мало не через кожне слово уклінно дякував міській раді та особисто Карплюку за неоціненну допомогу та батьківську турботу про місцеву медицину, радник міського голови Максим Плешко подав на стіл головуючому проект рішення – “Взяти до відома та визнати роботу задовільною”.

Дане рішення набрало всього 5 голосів, але й наступні пропозиції про створення депутатської комісії для  перевірки  роботи  головного лікаря також провалилось.

А при голосуванні за третю пропозицію – про визнання роботи незадовільною, забракло всього трьох голосів.  І все завдяки окремим крикунам-депутатам  з погоджувальної ради, які  не прийшли на сесію. Інші за добу чомусь змінили свою думку…

Та й сам організатор цього шоу Денисенко в чергове “кинув” депутатів,  проголосувавши проти звільнення менеджера-реформатора пана  Тумасова.

Либонь, отримав вагомі докази, що його родині, до третього коліна, буде тепер належна увага в закладах Ірпінської центральної міської лікарні, а  профільному заступнику міського голови пані Семко зелене світло до бухгалтерії. Та й решту депутатів-пристосуванців отримають якісь привілеї, наприклад, право на ремонт у морзі.

Лише  бере великий сумнів, що для решти ірпінців настануть якісь покращення: стане якісним медичне обслуговування, зменшаться черги в поліклініках та лікарні, будуть заповнені 139 вакансій в КЗ “Ірпінська центральна міська лікарня” при реальному збільшенні населення міста вдвічі.

Нагадаю, Тумасов був призначений на посаду головного лікаря у 2015 році. На цю посаду його рекомендував Карплюк.

Автор: Богдан Мельничук, депутат Ірпінської міської ради від ВО “Свобода”.

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539