Адвокат з ВГО нардепа-“батьківщинівця” Крулька представляє “Мастер-Енерго”

0

Проти громади та прокуратури і на захисті “Мастер-Енерго” виступає три адвокати. Один з них – Віталій Василик, співзасновник “Ліги народних адвокатів”. Разом із ним співзасновником цього всеукраїнського громадського об’єднання значиться Іван Іванович Крулько.

Це повний тезка нардепа від “Батьківщини” Івана Крулька, який приїздив у Коцюбинське влітку саме тоді, коли приватний бізнес ТОВ “Мастер-Енерго” оформило право власності на котельні громади у КП облради “Готово”.

“Неспроста Василик у липні поточного року привозив у Коцюбинську селищну раду, аж цілого Голову підкомітету з питань державного фінансового контролю та діяльності Рахункової палати Комітету Верховної Ради України з питань бюджету- нардепа від Батьківщини Івана Крулька. Неспроста, ці “народні” намагались добитись лояльності від Ольги Матюшиної до соціально нелояльного «Мастер-Енерго»!? Матюшина ж була тоді невблаганна,для неї інтереси Громади понад усе,” – зазначає депутат облради від “Свободи” Ігор Домбровський.

“Це була спроба примирити несумлінного теплопостачальника “Мастер-Енерго”, який, ймовірно, вже тоді розумів, що не зможе заплатити за ліміти й опалювальний сезон буде під загрозою,” – наголошує Домбровський.

Селищна голова Коцюбинського Ольга Матюшина підтверджує, що Крулько був в Коцюбинському і їй приписували рейдерство котелень:

“Приходили вони з пропозицією, щоб ми відклиали свій позов і тоді Крулько нібито допоможе провести різницю в тарифі. Тобто він як нардеп буде максимально сприяти тому, щоб завести на приватний бізнес – ТОВ “Мастер-Енерго” бюджетне фінансування. Але, як показала практика, Крулько нічим тут не допоміг. Ми самі з прогресивною частиною депутатського корпусу та громадою вибивали ліміти, оскліьки люди більше місяця мерзли.  Вони тоді під час зустірчі казали, що є різниця в тарифі. Ми з Наталею Коломієць та Ігорем Домбровським наголосили, що в нас є рішення суду, що на 2016 рік нема різниці в тарифах. Аудиторський висновок, на який посилалися представники інтерсів “Мастер-Енерго”, так і не надали нам для ознайомлення. Під час YES (Ялтинська Європейська стратегія – прим. ред) я бачила Крулька і він мене уникав. А зараз його людина, як бачимо, судиться з громадою і відстоює інтереси бізнесу, а не громади. При цьому вони нібито народні адвокати.

“У мене питання до ОДА, де перевірки ліцензійних умов? Якщо місяць “Мастер-Енерго” не могло розпочати опалювальний сезон – треба скасовувати ліцензію. Треба притягати до відповідальності винних. Ніхто не має пережити те, що відбулося в Коцюбинському. В угоду бізнес-інтересів замерзали люди, поки я разом з нечисленною кількістю депутатів та активістів відстоювала тепло в оселях,” – наголошує  селищна голова.

Голова комісії з питань ЖКГ, яка справно ходить на судові засідання, Олександра Куцан зазначає, що після повідомлення про замінування Василик вкотре клопотав про перенесення засідання:

“Після перерви зачитали клопотання, що у нього засідання в іншому суді. Видно замінування дуже допомогло затягнути час. Інша адвокатеса теж подала клопотання, що в неї є причини для перенесення справи і суд перенесли на 14 грудня. Він відбудеться о 14:00”.

Активісти та журналісти наголошують на тому, що на місцевому рівні “Батьківщина” давно співпрацює з Новими обличчями й лобіює інтереси бізнесу.

“Дерибан Біличанського лісу, в якому є ділянки в Карплюка, де дали ділянку Данішу, починала Батьківщина. Ми зараз бачимо, що інтереси “Мастер-Енерго” лобіюють Нові обличчя і “Батьківщина”. Зауважу, що керівництво КП облради “Готово”, де керівників призначає облрада, яку очолює представниця “Батьківщини”, видало документи права власності на наші котельні по суті недобросовісному бізнесу. Якщо взяти бізнес перевізників, то їхні бізнес-інтереси лобіює на рівні ОДА представник Батьківщини – депутат Бучанської ради Сотніков. Після моніторингу, який провели депутати і активісти, на боці перевізника виступили представники Нових облич, зокрема депутатка Узерчук як голова бюджетної комісії. Вся робота моніторингу була знівельована висновками бюджетної комісії, на який і послалися в ОДА,” – наголошує журналістка Ірина Федорів, яка мешкає в селищі.

“Тут варто додати, що коли ми домоглися статусу Нацпарку для лісу, то не останню роль зіграла в цьому саме Тимошенко і тогочасний представник Батьківщини Полочанінов. Вона просила Турчинова підписати указ про Нацпарк. Хочеться вірити, що керівництво партії не знає про те, що відбувається в їхніх осередках у Приірпінні та на Київщині. Якщо це так, то найближчим часом має бути відповідна реакція, якщо ні – можна робити висновки,” – резюмує Федорів.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539