Журналістці з Ірпеня Скорик заборонили в’їзд до РФ

0

Журналістці та активістці з Ірпеня Михайлині Скорик заборонений в’їзд до Російської Федерації. Про це Скорик дізналася під час візиту до Білорусі.

Їй повідомили, що вона внесена до “чорного списку” Кремля й перебування такої особи на території Республіки Білорусь небажане.

Як зауважила Скорик, їй повідомили про необхідність покинути країну у найкоротші строки. Пояснили, що Білорусь – це “союзне государство” з Російською Федерацією.

“У Мінськ варто було злітати хоча б тому, щоб дізнатися, що мене внесли до списку осіб, яким заборонено в’їзд до Російської Федерації. Виклик у Фрунзенське РОВД Мінська щиро здивував, але Артём Александрович чітко пояснив, що люди з “чорного списку” Кремля також є дуже небажаними в Республіці Білорусь, адже тут – “союзное государство”, – пише на своїй сторінці у соцмережі facebook журналістка.

В коментарі “Громаді Приірпіння” Скорик розповідає, що здивована забороною:

“Як на мене, об’єктивної причини не може бути. Адже останні 2 роки я не працюю в медіа, а займаюся консалтингом, дослідницькою діяльністю та читаю тренінги. Хоча в 2014-2015 роках була головним редактором podrobnosti.ua, російськомовного сайту, що активно висвітлював і окупацію Криму з подальшою анексією, і окупацію Донбасу, і визвольну операцію влітку-2014, і спецоперації в інших містах України”.

“Сама була в Криму, зокрема, в Севастополі – ми поїхали звідти за 2 дні до псевдореферендуму. А один з наших відеокурсів – Верифікація інформації – побудований на українському досвіді протидії пропаганді Кремля. Також допускаю, що вони можуть відстежувати і вносити в “чорний список” вдів – мій чоловік, Сергій Шкарівський, який був капітаном підрозділу Національної гвардії, загинув у центрі Іловайська – окупованого нині українського міста. Якщо дивитися на ці чинники крізь призму того, що Росія веде проти України війну, то, напевне, всі ці факти в купі роблять мене особливо небезпечною”, – додає Скорик.

Білоруські ЗМІ вже повідомили про ситуацію з українською колегою.

Нагадаємо, мер Ірпеня Володимир Карплюк, якому вручила дві підозри прокуратура області, звинуватив Скорик у тому, що не став мером-інноватором.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539