Бюджетна сесія: чому замість Карплюка головувала депутатка-злидень Попсуй?

0

28 грудня о 10:00 сесію Ірпеня розпочали самі депутати. Міського голови Ірпеня Володимира Карплюка не було. Він одразу як отримав 2 підозру від прокурора області Дмитра Чібісова – пішов у відпустку. Секретаря Юрія Денисенка Ірпінська рада звільнила й він пішов працювати заступником голови ОДА.

“Сталося так, що вийшла голова регламентної комісії Олена Севастьянова  (“Солідарність жінок України”). Запропонувала головуючою обрати депутатку Нових облич Анастасію Попосуй. Відбулося голосування. 20 голосів за Попсуй з 26. Найстаршим депутатом є Василь Пікулик, але його кандидатуру навіть не розглядали. Вже було все підготвлено. Попсуй (змінила прізвище на Заблоцька) вийшла на сцену зайняла місце головуючого і відкрила сесію. Ніхто нічого не говорив, чого нема Карплюка. Головуючий дійсно може бути обраний з-поміж депутатів. Для цього третирна депутатів має звернутися до виконкому ІМР. Для Ірпеня це 13 депутатів. Мені невідомо, чи таке звернення було. Тому я взяв участь в сесії, бо розумів, що звернення таке могло бути. Ми цей факт перевіримо”, – коментує “Громаді Приірпіння” депутат-“свободівець” Богдан Мельничук.

Ось поіменне голосування за те, щоб на сесії головувала Попсуй.

“Я бюджет отримав за 5 хв до сесії. Дали тоді, коли реєструвався. “Свобода” за бюджет не голсувла. Як можна вивчити такий документ, якй є серйозним і по якому місто має жити цілий рік і працювати. І на вивчення дається 5 хв?” – каже Мельничук.

“Громада Приірпіння” попросила експерта Інституту політичної освіти Олександра Солонтая прокоментувати ситуацію, яка склалася в Ірпені:

“Ситуація свідчить про те, що мер переживає за себе більше, ніж за долю міста. Якби боявся за місто більше, ніж за власну шкуру, – то прийшов би на засідання ради, на якому ухвалили бюджет-2018. Саме на засідані депутатів приймається найважливіший документ – бюджет міста, за яким місто житиме рік, але презентує документ, як правило, мер”.

“Депутати мали право голосувати за бюджет і без мера, обравши головуючим старшого депутата по віку або просто будь-кого з-поміж себе. Це вони зробили правильно, молодці, але виникає слушне питання, чому вони досі не обрали секретаря. Це бездіяльність. Як показує практика, в Ірпені мера часто немає на місці. Він провів у відпустці майже 200 днів. Мер, який тікає від правоохоронців і так часто дозволяє собі відпочивати – це серйозна проблема для всіх. Тому секретар Ірпеню дуже потрібний, бо саме секретар виконує обов’язки мера, коли його нема ні на сесіях, ні в міжсесійний період”, – наголошує експерт.

На сесії замість українського славня пролунав гімн РФ. Карплюк, який не був на сесії звинуватив активістів в тому, що вони підмінили флешку з аудіофайлом. Самовидці твердять,що флешки не було. Гімн запускали працівникик ради з комп’ютера. Активісти переконані, що це зроблено зумисне, аби відволікти увагу від відсутності мера Ірпня на бюджетній сесії.

Джерела в Ірпінський раді твердять, що саме депутатка Попсуй, яка, згідно з декларацією про доходи за 2016 рік, є злиднем за рівнем доходів, може бути наступним секретарем Ірпінської міськради.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539