Обухівська має бути відкритою та односторонньою, – Святошинська РДА

0

Бетонні блоки приберуть і Обухівська стане односторонньою. Це вирішили під час наради в Святошинській РДА.  

“Дорога має бути відкритою для всіх жителів. Оскільки Святошинська РДА не має  повноважень прибрати блоки, направили листа до департаменту транспорту. Вони повинні написати листа до управління поліції”, – повідомляє “Громаді Київщини” Сергій Пилипчук, перший заступник голови Святошинської РДА.

У які строки розблокують проїзд – наразі не відомо.

Тимчасом жителі новобудов і далі відстоюють свої права на вільний проїзд до метро. Люди пишуть звернення до КМДА, Святошинської РДА, Київавтодору, звертаються на гарячу лінію.

“Сьогодні телефонувала на 1551. Сказали, знають, що блоки встановили місцеві мешканці, бо їм заважає великий потік машин з Ірпеня. Підтвердили, що по технічних причинах дорога не може витримати двосторонній рух. Кажуть викликати поліцію. Також дзвонила в Київавтодор, взнати, чи дійсно вони встановили знак про обмеження руху. Не змогли відповісти, пообіцяли передзвонити”, – розповідає Наталя, жителька новобуду біля озера.

Люди самоорганізовуються, щоб вирішити це питання. Кажуть, що готові до конструктивних перемовин.

“Сьогодні робимо збори. Спільно будемо вирішувати як бути з незаконним перекриттям дороги. Не може частина жителів району мати пріоритетний проїзд”, – каже місцевий активіст Олександр Аронець.

Мешканець вулиці Ушакова Андрій, який підтримує перекриття дороги, розповідає “Громаді Київщини”, на яких умовах люди готові розблокувати проїзд:

“В нас в будинку, можливо,  більше людей, які за відкриття дороги. Люди теж викликають поліцію, щоб відновити рух. Але ми хочемо, щоб влада зробила дорогу, яка вже є в плані. Ця дорога має з’єднати два масиви – з Чорнобильської на Булаховського і Підлісну. Треба тиснути на депутатів, щоб цього року виділили кошти на проект”.

“Ситуація на Новобіличах з транзитним рухом автомобілів через спальний квартал з роками ускладнювалась, але, на жаль, її  вирішувати ніхто не поспішає. Рішення мають шукати не мешканці перекриттям або боротьбою за розблокування вулиць, а Департамент транспорту та Святошинська РДА. Якщо уповноважені органи будуть і далі бездіяти, буду піднімати це питання на транспортній комісії”, – коментує ситуацію Прохор Антоненко,  депутат Київради, заступник голови транспортної комісії.  

Нагадаємо, напередодні Нового року, мешканці самовільно перекрили щойно відремонтовану вулицю Обухівську.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539