Юстиція не дала Київській облраді витратити мільйон на привітання

0

На грамоти, квіти, годинники та сувеніри в облдержадміністрації мали витрачати щороку мільйон. Такі витрати затвердила облрада. ОДА отримало припис від обласного Управління юстиції, яким коло осіб та подарунки для привітання суттєво обмежили. Під час поїздок в райони чиновники тепер вручають подарунки від місцевих підприємців. Про це голова ОДА Олександр Горган розказав “Громаді Київщини”.

Замість мільйона гривень на привітання витратили менше 50 тисяч. Про це на початку 2018 року оголосили на засіданні регламентної комісії облради.

Кошти на привітання, як повідомили джерела “Громади Київщини”, можуть використовувати не за призначенням.  

“Можна закрити акти виконаних робіт про те, що замовлені книжки і т. д. На такій схемі втрачається податок на прибуток, але решту можуть роздавати в конвертах для стимулювання лояльності чиновників, депутатів. Так можуть оплачувати чорним налом роботу радників, секретарів та помічників”, – розповідає джерело, наближене до ОДА.

Цього року КОДА роздавала лише почесні грамоти, ні цінних подарунків, ні сувенірної продукції. На заваді стало роз’яснення Управління юстиції.

“Ми отримали припис від Управління юстиції, який обмежує коло осіб, кого можна відзначати нашими подяками та грамотами. Та й цього року визначили, що витрачати бюджетні кошти на подарунки не на часі”, – зазначає голова Київської облдержадміністрації Олександр Горган.

Громада Київщини не один раз зверталася із проханням надати копію згаданого головою ОДА припису, але документ для ознайомлення так і не надали.

“Існує практика залучення позабюджетних коштів. Коли я їду відзначати селищного чи сільського голову, ми звертаємося до місцевих підприємців або фермерів, і якщо вони мають бажання, то роблять сільським головам подарунки. Я вручаю грамоту, а підприємець подарунок. І я звертаю увагу, що то подарунок не від КОДА, а саме від підприємця того селища”, – додає Горган.

На сайті Київської ОДА є кілька розпоряджень про відзначення Почесною грамотою. Це працівники апарату КОДА, міські та селищні голови та депутати, працівники управлінь міських рад.

Бланки замовляли у ТОВ Київський виробничий комбінат “Горизонт – 1”, директором якого є Костюченко Юрій Миколайович, який є помічником Нардепа України від “Батьківщини” Забзалюка Романа Омеляновича протягом V, VI та VII скликаннь та його однопартійця Лук’янчука Руслана Валерійовича під час VII скликання.

“Бланки почесних грамот замовляли кілька раз, щоб не оголошувати тендер, бо потрібно було терміново перед Днем Незалежності. Обрали саме цього виробника, тому що раніше в них постійно замовляли різну друковану продукцію, в них є усі наші кліше і вони вже знають наші вимоги”, – говорить начальник відділу матеріально-технічного забезпечення Ігор Волошин.

Нагадаємо, що того ж дня на регламентній комісії розглядали і питання виконання програми “Безпечна Київщина”, де на встановлення пристроїв відеоспостереження, на всю область передбачили трохи менше 8-ми мільйонів гривень. Тут підрядник, як виявила “Громада Київщини”, також пов’язаний з “Батьківщиною”.

 

Фото на кавер: http://koda.gov.ua

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539