Суд поновив на посаді секретаря Фастівської ради

0

Наталію Датко поновлено на посаді секретаря Фастівської ради.

Таке рішення прийняв міський суд. Представники ради не змогли пояснити суду, які саме норми законодавства чиновниця порушила як секретар ради. Про це повідомила Датко “Громаді Київщини”.

Представниця “Батькіщвини” не відмовлялася відзвітувати перед колегами, наполягала, щоб перед обговоренням на сесії звіт пройшов відповідні комісії і щоб питання припинення повноваження не виносили з голосу.  Нагадаємо, проект рішення готували просто в сесійній залі.

Фастівський міський голова Михайло Нетяжук представляє партію “Нові обличчя”, головою якої є одіозний мер Ірпеня Володимир Карплюк. Датко заявляє, що поновлювати на посаді секретаря ради мер її не збирається, доки рада не відголосує.

Це не компетенція сесії. Рада тільки обирає на посаду і знімає. Поновлює на посаді посадова особа – міський голова. Він же видавав розпорядження, коли приймав мене на роботу, як рада проголосувала , – говорить Датко.

Ось, що з цього приводу думає голова регламентної комісії:

Якщо міський голова хоче прикритися депутатами, то він свідомо іде на кримінальне правопорушення, через те, що він має видати розпорядження щоб поновити її на посаді. Він навіть таким чином підштовхує депутатів до кримінального злочину, – говорить представник Радикальної партії Іван Неживий.

Питання щодо поновлення на посаді секретаря ради Датко будуть ставити на розгляд сесії вже 8 лютого, але, за словами самої пані Наталі, в порядку денному воно аж 45 і його можуть просто не встигнути розглянути.

Якщо завтра питання не буде вирішено, я піду іншим шляхом – до виконавчої служби, – стверджує вона.

Сергій Ясінський представник “Третьої сили”, якого було обрано секретарем ради після відсторонення Датко, відкоментував цю новину наступним чином:

Зауважимо, що партію “Третя сила” очолює Ігор Найда. Він балотувався від цієї партії до парламенту у 2006 році зі студентом Володимиром Карплюком, який став забудовником і зараз є головою партії “Нові обличчя” та мером Ірпеня.

“Громада Київщини” запитала, чи буде рада або сам Ясінський подавати апеляційну скаргу на рішення першої інстанції.

Це питання не до мене. Є юридичний відділ, відділ кадрової роботи. Мене призначили на посаду рішенням більшості ради, от вони і повинні звільнити і вирішити чи повертати Датко, – коментує Ясінський

У міського голови “Громаді Київщини” коментар взяти не вдалося. Секретарка у приймальні повідомила, що в нього нарада. Редакція готова оприлюднити його точку зору.

Нагадаємо, у жовтні 2017 на сесії Фастівської міськради за ініціативою депутатки “Третьої сили”  Наталії Базюченко, було достроково припинено повноваження секретаря ради Наталію Датко.

Датко впевнена, що це політичне замовлення.

Була спланована акція вже давно. Я не вхожу до більшості прихильників голови,- додає вона.

Фото на кавер: https://www.facebook.com/pg/fastiv.rada/photos/?ref=page_internal

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539