Як діти можуть взяти участь в Олімпійських іграх

0

У телецентрі “Олівець” відкрилась офіційна фан-зона зимових Олімпійських ігор.

Для фанатів зимового спорту – прекрасна можливість разом дивитися змагання. Також можна зазирнути за лаштунки телебачення.

Для гостей працють ігрова зона, музей телебачення, культурна виставка та лекторій.

До телецентру можна увійти без перепусток, охоронці люб’язно пояснють, як пройти. Людей відносно не багато.

Найбільш популярною є зона віртуальної реальності. Відвідувачам пропонують спробувати, що відчуває спотртсмен перед стрибком з трампліна. Можна покататися на лижній трасі або переглянути фільм про Корею.

Я – лижник! І тут купа снігу!, – кричав чотирирічний Давид, активно розмахуючи уявними лижними палками.

VR-окуляри також випробовували жіночки, які прйшли на екскурсію. Відвідувачі не приховують емоцій:

Та як же воно так. Ото зняв окуляри – а ще досі ніби на трампліні. Страшно, певно, тим спортсменам, – каже відвідувачка зони.

Особисто я отримала неймовірне задоволення від стрільби з лазерної гвинтівки. На таких тренуються біатлоністи. Захвату не передати словами – коли кілька разів поспіль вибиваєш 5 із 5.

У цій зоні працює тренер, який пояснює гостям, як правильно стріляти. Він пожартував, що половина навиків для біатлону в мене є, залишилось освоїти лижі.

Стрільба дуже подобається дітлахам. В мішень потрапити складно, але й радіють від стрільби по стінах.

Керлінг виглядає просто, але правильно зіграти  – не так уже й легко. Скільки ми з дітьми не намагалитися втрапити в правильну точку – так і не вийшло.

Консультанти охоче пояснюють правила, і показують, як гра влаштована.

По фан-зоні можна гуляти самим, а можна дочекатися екскурсії. Чекають поки зберуться групи до 10 осіб, проте можуть показати фан-зону і для меншої групи.

За день буває до кількасот відвідувачів. Зараз якраз прийшла група – 50 дітей. Будемо їм розповідати і про історію будівлі, і про Олімпіаду, – каже одна із співробітників суспільного мовника.

Вразив музей телебання. Можна роздивитися експонати, які виглядають дуже “древніми” – лампові телевізори, обладнання перших студій.

Перше, що розповідають дітям – про легендарного коментатора Сергія Савелія. Він коментував усі Олімпійські ігри за участі України починаючи з 1994 року. Для нашої країни – це вже 12 олімпіада.

На виставці також представлена спортивна форма нашої збірної. Люди охоче підходять, пробують її на дотик.

Думав вона якась секретна, бо спортсмени в ній так круто бігають. А вона м’якенька. Колір такий, як я люблю, – каже Сашко гість фан-зони.

Дуже рекомендую спробувати фан-зону і дізнатися більше, як робиться телебачення. Для дітей – це прекрасна розвага. До “Олівця” (вул. Мельникова 42) можна пройтись пішки від метро Дорогожичі – десь 10 хвилин. Також можна під’їхати громадським транспортмом з Лук’яніської. Для автомобілів вдосталь паркомісць. У будній день екскурсі о 16 годині, у вихідні – о 12, 15 та 16 годині.

Віта Думанська, спеціально для “Громади Київщини”

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539