Кабмін скасував пільговий проїзд для пенсіонерів

0

Безкоштового проїзд пенсіонерам має відшкодовуватися  з місцевих бюджетів в рамках реформи про децентралізацію. Таку постанову прийняв Кабмін 14 березня.

Таким чином, місцеві бюджети будуть зобов’язані перераховувати пенсіонерами і пільговиками грошові кошти на платіжну картку або готівкою з розрахунку не менше 30 поїздок за місяць помножених на середню вартість проїзду в громадському транспорті конкретного населеного пункту або району.

Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко підкреслив, що органам місцевого самоврядування надано право встановлювати будь-яку кількість поїздок для пільговиків, але не меншу за 30 на місяць.

Розмір виплати пільговикам, як і рішення про виплати буде приймати місцева рада і платити буде за рахунок свого бюджету.

Кабмін фактично зняв з себе відповідальність по оплаті проїзду пільговикам і переклав все це на місцеві бюджети.

“Рішення про монетизацію чи не монетизацію буде ухвалюватися місцевими органами влади. Саме вони мають вирішити, чи продовжуватиме існувати нинішня система розрахунку, чи буде введена монетизація пільг. Лише коли місцеві органи влади приймуть таке рішення, відповідний порядок, ухвалений Кабінетом Міністрів України, буде введений в дію у тому чи іншому регіоні нашої держави”, – прокоментував Віце-прем’єр Павло Розенко на Урядовому порталі.

Якщо в місцевих бюджетів не буде грошей на виплати для пільговиків, завжди можна буде сказати, що це винні місцеві органи, тому що не хочуть проводити реформи.

“На сьогодні обмежена можливість пільговика скористатися маршрутним таксі. Коли людина матиме на руках певну суму коштів, вона сама зможе вирішити, яким видом транспорту скористатися. Окрім того, людина матиме можливість взагалі не використовувати ці кошти на проїзд, а витратити їх на інші свої власні потреби», пояснив Розенко.

Фото на кавер: INLVIV

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539