Арештовану ділянку лісу в Гостомелі вирізали під нуль

0

У Гостомелі вирубали ділянку лісу, що поряд з Варшавкою. Про це на своїй сторінці у соцмережі facebook повідомив мешканець Ірпеня Володимир Паламарчук.

Чоловік пише, що вийшов прогулятися в ліс і побачив свіжо зрубані дерева.

Мешканці Гостомеля переконані, що це та сама ділянка, яку Гостомельська рада незаконно передала в оренду ПП “Лакі”.

“Немає сумніву, що ця ділянка з вирубаним лісом – це та сама, яку орендує ПП “Лакі”. Забудовники, не дивлячись на рішення суду, роблять свою справу. Я був у цьому лісі рік тому, фотографував його й заїхав минулого тижня. Все вирубали повністю – очевидно, готують під будівництво нових житлових комплексів”, – розповідає депутат Гостомельської ради Анатолій Туровський.

Як відомо, цю ділянку, площею біля 2-х га прокуратура Київської області повернула в державну власність у вересні 2017 року. Позов прокуратури в суді першої інстанції було задоволено в повному обсязі. А рішення Гостомельської ради від 2004-го року та договір оренди ПП “Лакі” визнано недійсним.

У прокуратурі кажуть, що на цю земельну ділянку накладено арешт в рамках кримінального провадження.

Як повідомляють “Наші гроші” ПП “Лакі” подали апеляційну скаргу й домоглися скасування рішення першої інстанції, після чого прокуратура подала касаційну скаргу. У касації були скасовані усі рішення й справу відправлено в суд першої інстанції. Дата судового засідання поки не відома.

Нагадаємо, що ПП “Лакі” планувала на цій ділянці будівництво багатоповерхових житлових будинків з вбудованими приміщеннями соціальної інфраструктури. Для здійснення будівництва виконавчий комітет Гостомельської ради за підписом голови Юрія Прилипка надав дозвіл ПП “Лакі” на вирубку  533 дерев лісових порід, в тому числі 207 сосен 45-55 річного віку, 39 сосен 10-15 річного віку в задовільному стані, 101 сосна 45-55 річного віку, 77 беріз.

Керівництво ПП “Лакі” звернулося до Прилипка з проханням внести в новий Генплан селища коригування й дозволити їм багатоповерхове будівництво в лісі.

Як відомо, дана земельна ділянка в липні 2004 року за зверненням Гостомельського голови Юрія Прилипка була вилучена Гостомельською селищною радою із Державного лісового фонду, що перебували в користуванні ДП “Київська лісова науково-дослідна станція”.

Нинішнім засновником ПП “Лакі” значиться Олександр Рубан з Ірпеня.

Саме йому Гостомельська рада надала містобудівні умови для будівництва у лісі ЖК “На Прорізній”. Як відомо, раніше ця земля була виведена з лісництва на кооперативи, до створення яких причетний Прилипко.

До цього, починаючи з 2004 року, керівником і засновником ПП “Лакі” був Олександр Хасапов.

Хасапов і Прилипко були співзасновниками ТОВ “Центр повітряно-вантажних перевезень”, що було ліквідоване у 2014 року.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539