Матюшина бере участь в Українській школі політичних студій

0

Селищна голова Коцюбинського Ольга Матюшина стала учасницею XIII набору Української школи політичних студій. Це спільний проект Ради Європи та Лабораторії законодавчих ініціатив.

Під час першої сесії Мортен Енберг, Голова Офісу Ради Європи в Україні, розповів про ключові цінності Ради Європи, а також зосередив увагу на реформах та ініціативах, які Рада Європи підтримує в Україні та реалізації яких сприяє.

Учасники програми проходять щороку серйозний відбір.

Іванна Климпуш-Цинцадзе, Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, у відвертій розмові з учасниками УШПС розповіла про свою роботу в парламенті й уряді України.

Зокрема обговорювалася і реформа системи охорони здоров’я України. Були присутніми в.о. Мінстра охоони здоров’я Уляна Супрун та Олег Петренко, Голова Національної служби здоров’я України, випускник УШПС.

Як не імітувати реформи, а шукати свій шлях до їхнього втілення розповідала Юлія Мостова, Головна редакторка газети «Дзеркало тижня», членкиня Наглядової Ради УШПС.

Про трудову міграцію та професії, яких потребує Україна розповіла слухачам Елла Лібанова, д. е.н., Директорка Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи Національної академії наук України.

Інші спікери вели дискусію з учасниками школи щодо цінностей, європейського шляху розвитку України, ролі незалежних ЗМІ для суспільства та візії щодо окупованого Криму.

“Цінність Української школи політичних студій в тому, що це допомагає перезавантажити систему цінностей і систему прийняття рішень. Тут можна зустріти людей, які мають різний життєвий досвід і можуть допомогти реалізувати не один проект в інтересах громад. Не завжди є можливість поспілкуватися з першими особами держави і з боку організаторів Української школи політичних студій модерація була дуже якісна.Це обмін досвідом, який надихає”, – наголошує селищна голова Коцюбинського Ольга Матюшина.

Загалом учасники школи відвідують 4 сесії впродовж року року, одна з яких у Раді Європи (Стразбург).

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539