Топ-10 причин чому не варто купувати нерухомість в Ірпені

0

Кілька місяців тому сів за підготовку цього матеріалу. Так би мовити в піку проплаченим в ЗМІ публікаціям про “перевтілення в місті”, про мера-інноватора і т.д.

1) Освітня інфраструктура. Я вже детально описував тут (https://bit.ly/2qZ4zyY). В Ірпені не побудувалося жодної нової школи та дитсадка. Якщо забудовник пише, що буде школа і дитсадок, то знайте: це буде приватний садок і приватна школа. Зараз 3500+ за неповний день на місяць, школа 4000 грн +. В держсадках хабарі ($300) потрапити нереально – черга на момент народження дитини 350 людей. У школах класи до 40 дітей. Хоча влада піариться, що відкрила за гроші ірпінських платників податків Ірпінський Ліцей Інноваційних Технологій – Мала Академія Наук. Але ліцей не для всіх, а для тих, хто може сплатити  3000 или 4000 грн (на сайті ліцею фігурують різні суми).

2) Проблеми з комунікаціями – електроенергія. Якщо раніше в Ірпені будували невеликі будинки до 5 поверхів, то зараз вже будь-який забудовник, який себе поважає, має вліпити будинок мінімум в 10 поверхів.  У комунікації ніхто не інвестує. Тому вони не витримують. В Ірпені цілком номральне явище – регулярне відключення світла від 2 годин до 2 днів. У нас, наприклад, згорів трансформатор (куплений на наші гроші) після того, як до нас підключили новий ЖК “Єсенін”. До речі, іноді у нас в місті пропадає світло, бо один корупціонер-забудовник так активно будував заправку, що розкопав стовп, який впав і обірвав лінію передач. 

3) Проблеми з комунікаціями – вода. По-перше, через якість комунікацій ніхто не п’є воду з крану. По-друге, через ті ж причини, що й в п. 2, часом виникають проблеми з водою. В літній період (полив) напор так сильно падає, що газовий котел не нагріває воду. Помитися і помити посуд можна після 22:00.

4) Наркомани і алкоголіки. Для Ірпеня цілком прийнятна сиутація – це пияки на зупинках, які розкладають свої пожитки, пляшки горілки і таке інше. І не бояться це робити в центрі міста. З наркоманами ще гірше. На 8 березня на наш двір навалилося десь 10 наріків, які шукали нички дилерів. На старому місці, де ми жили, – всі полісадники і дитмайданчик були всіяні шприцями. І це цілком пристойний район. 


5) Злочинність і ганебна робота поліції. В Ірпені відсутні поліцейське патрулювання. Є в місті КП “Муніципальна Варта” Ірпінської Міської Ради, але вона занята тим, щоб ганяти в супермаркетах власників ручних лисів, а не боротьбою з реальними правопорушниками.

Я викликав поліцію – приїхала хилин через 40, коли правопорушення “розсмокталося”. Потім я звренув їхню увагу, що на зупинці пиячать, але вони поїхали далі. Тому в Ірпені крадуть все і всюди. У нас в ОСББ вкрали дитячі коляски, в магазині – дизельний генератор. З останнім взагалі веселий випадок: оперативно поїхали в ломбард, там його знайшли і викликали копів. Так ті спочатку відмовлялися їхати, а коли приїхали не хотіли складати протокол.

Через бездіяльність поліції в Ірпені велика кількість п’яних водіїв, які регулярно збивають пішоходів і виходять на свободу.

6) Затори. В тому числі і по причині п.1 (батьки возять дітей в київські школи), зранку на двох головних дорогах, які ведуть в Київ (по новій трасі) пробка в 500-1000 метрів. Тому до Академу ви доберетеся не за 15-20 хв, як раніше, а за 25 – 35. Не доведи Боже, аварія на трасі – ще + 15 хвилин. Живучи, наприклад, в 20 км по житомирській трасі, ви швидше доберетеся, ніж з Ірпеня, якому до Києва 10-12 км.

7) Дорожна інфтраструктура. “Ірпінь – місто парків” таке читали з рекламних бордів в Києві. Насправді, Ірпінь – це місто калюж. Тут до тепер нема зливостоків. По-друге, тут так умудрилися робити нові дороги, що вони вже просіли через місяць. Тому смертним пішоходам краще не з’являтися біля проїжджої частини. Після сильних злив в Ірпені розмиває тротуарну плитку (https://bit.ly/2vNSjpV). А як сходить сніг – асфальт. Торік я на швидкості 55-60 км/ч потрапив до ями і пробив биском 2 колеса. Ще до введення обмеження швидкості до 50 км/ч в місті, тут модна було їздити швидше.

Оскільки мер міста хоче побачити якомога більше торгових центрів, магазинів і нових висоток, то в місті нема де паркуватися. Тротуари перетворилися в парковки, так що доволі часто в місті можна спостерігати, як мама з дітьми йде проїжджою частиною.

8) Забудови. В жодному разі не варто купувати в Ірпені прватний будинок, оскільки є загроза, що в 10 – 20 метрах від вас буде висотка, яка перекриє все світло. А якщо Ви, на свою голову, вирішили боротися з свавіллям, то вам загрожує підпал машини, побиття тітушками або ваше особисте життя буде публічним і буде травля через ЗМІ, які підконтрольні владі.

9) Ви можете купити нерухомість з купою проблем – підключення до комунікацій, проблема з землею. Сьогодні, до речі, люди перекрили одну з центральних вулиць міста, поскільки їхні будинки без світла через відмову корупціонера-забудовника ліквідувати результати аварії https://bit.ly/2JqYzG2.

10) Закінчимо улюбленою забавою ірпінців – підпалювати пойму. Це, за задумками великих агрономів, щоб удобрювати землю і був новий урожай. Крім того, що нищаться хробачки, пташині гнізда, кроти, так ще й сморід торфяника, який горить, шириться містом і регіоном. Ну, а спалювання листя – це додатковий бонус, який нагадує, що живеш ти в передмісті. 

І найсумніше, що за логікою децентарлізації – значна частина податків залишаєтся на місцях і Ірпінь має процвітати. Адже якщо люди з грошима в цьому передмісті, то це передмістя багате і процвітає (так було б в США). Але у нас якщо люди з грошима приїдять, то чомусь місто не процвітає, а потопає в безлічі проблем.

Автор: Микола Малуха – Комунікацінйи директор “Ціна держави”, мешканець Приірпіння

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539