Кількість жертв отруєння на Софіївській Борщагівці зростає

0

Вже понад 150 хворих на ротавiрус у кількох новозбудованих житлових комплексах на околиці Києва. Частина лікується вдома, частина – перебуває у шпиталі. Серед хворих багато дітей. Про це пише на своїй сторінці у соціальній мережі журналістка Ганна Гороженко.

“Ми самі на всяк випадок виїхали до батьків, бо діти дуже важко хворіють. Найактивнiшi мешканці Львівського маєтку. Питної води не підвозять. В магазинах поруч її розбирають. Люди дуже злі на забудовників i сільраду”, – говорить вона.

Перші постраждалі у лікарні Києво-Святошинського району з’явилися ще 20 квітня. Люди жалілися на нудоту, діарею, головний біль та високу температуру. Медики діагностували ротавірусну інфекцію.

Причина її появи, за словами місцевих, – вживання води з під крану. Вже напередодні вода з-під крана забарвилася в жовтий колір та мала неприємний запах.

Жителі новобудов стверджують, що труби прориває не вперше. Їх лагодять, та воду знову подають. У Держпродспоживслужбі пояснюють: ймовірно, цього разу комунальники не продезінфікували воду. Внаслідок цього почалися масові отруєння серед місцевих мешканців. Нині фахівці узяли 18 проб води.

Поки комунальники чекають результати аналізів, місцеві мешканці об’єднуються та ініціюють незалежні проби.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539