Чи будуть обіцянки Луценка реалізовані на практиці?

0

Вже майже 2 роки як Генеральний прокурор Юрій Луценко приступив до своїх обов’язків. З першого дня своєї діяльності на посаді він почав вести активну роботу по боротьбі з корупцією. Прокуратурою всіх рівнів була проведена велика робота, зокрема, в доведенні фактів злочинної діяльності посадових осіб Приірпіння та Бучі з розкрадання державного майна та ресурсів громади. Мова йде про незаконне знищення сотен гектарів бучанського лісу.

Прокуратура ще до приходу Луценка подала до суду та виграла всі судові інстанції. Луценку лишилося лише покарати основних фігурантів цього злочину.

Про готовність карати злочинців Луценко неодноразово заявляв на ефірах загальнонаціональних ЗМІ. Однак, винні, а саме мер Бучі Анатолій Федорук та секретар Бучанської ради Василь Олексюк досі перебувають на своїх посадах та продовжують знищувати бучанський ліс всупереч Постанові Верховного Суду України.

Мені потрапив до рук Обвинувальний Акт, за яким притягують Федорука та Олексюка до відповідальності. Мушу вам сказати, що згідно того, що я прочитав, ці двоє можуть відбутися лише легким переляком. Складається враження, що цей Обвинувальний Акт готувала не ГПУ, а адвокати Федорука.

За 16 років активної фази Федорука в дерибані нашої землі прокуратурою з Акту повністю випущена корупційна складова та власна нажива його та членів його великої родини.

Я пам’ятаю як ще у 1998 році Федорук приїхав до Бучі з Великої Медведівки у сандалях на босу ногу, а сьогодні це найбагатша людина не лише в Бучі, а й, можливо, в області. І всі його статки набуті за рахунок невідновних ресурсів громади. Саме ця основна його злочинна діяльність була повністю випущена прокуратурою в Обвинувальному Акті.

Всі ці факти його злочинної діяльності прокуратурі були надані і їх не потрібно було шукати. Проте прокуратура чомусь вирішила їх не помічати.

Внаслідок всіх цих обставин я змушений був зробити відео-звернення до Генерального прокурора Юрія Луценка та нагадати йому, що він обіцяв зробити в різні часи свого перебування на посаді.

 

Метою цього зверення було привернути увагу до того факту як прокуратурою можуть “зливатися” справи держави в інтересах кримінально-корумпованого середовища. І поки ще є час щось виправити, я вимагаю покарати основних фігурантів цього злочину і дати їм те, на що вони заслуговують.

Це буде й по Закону й по Справедливості.

Автор: Віктор Бархоленко, громадський діяч

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539